Samsung heeft een patent aangevraagd en verkregen voor een drone die grotendeels bestaat uit een display. Het is een soort vliegende tablet. Dit 'Flying Display Device' analyseert de pupil en de bewegingen van de gebruiker om hier vervolgens op te reageren.

Patent aanvraag

Samsung Display heeft begin 2016 een patent aanvraag ingediend bij het USPTO van een Flying Display Device. Het originele patent werd in april 2015 al ingediend in Korea. Het patent beschrijft een vliegend display dat in staat is zijn gebruiker te analyseren en zich hierop aan te passen.

Mogelijkheden

Het patent gaat vooral in op het gebruik en de mogelijkheden. Zo is de vliegende tablet in staat verschillende soorten gebruikersinformatie te detecteren. Hieronder valt de positie van de gebruiker en ook het gezicht en de pupil van de gebruiker.

Positie veranderen

De gebruiker van het Flying Display Device kan de positie of hoek veranderen door er naar te staren en mee te bewegen in de richting waarin de drone moet draaien. Er zijn dus geen extra handelingen nodig om het apparaat te bewegen.

Samsung patenteert drone met display

Sensoren

Om dit allemaal mogelijk te maken is de gepatenteerde Samsung drone voorzien van een gyrosensor, een bewegingssensor en een snelheidsmeter. Verder wordt de drone mogelijk uitgerust met een vibratie systeem. De werking van dit vibratiesysteem wordt niet verder toegelicht in het patent.

Modules

Naast de verschillende sensoren beschrijft het patent van de Samsung tabletdrone ook stemherkenning. Het apparaat kan de stem herkennen, waarna deze informatie wordt doorgezet naar de bedieningsunit. Verder krijgt het Flying Display Device van Samsung ook een communicatie module, een voedingsunit en een obstakel detectie unit.

Patenten

Fabrikanten dienen doorgaans veel patenten in, waar slechts een handje vol daadwerkelijk geproduceerd worden. De kans dat Samsung de vliegende tablet op korte termijn zal uitbrengen lijkt daarom ook heel klein.

Samsung patenteert drone met display

Bron: LETSGODIGITAL

0 Reacties

    Plaats een reactie