Intel heeft opnieuw een record verbroken door maar liefst 1218 drones autonoom te laten vliegen. De drones zijn uitgerust met LED lampen en maken samen een prachtige lichtshow in de lucht. Intel liet een record aantal drones vliegen ter gelegenheid van de opening van de Olympische spelen in Pyeongchang.

LED lampen

Het shooting star platform van Intel zorgt ervoor dat honderden drones autonoom kunnen vliegen. Door de drones uit te rusten met een LED lamp is het mogelijk om prachtige afbeeldingen in de lucht te maken.

Spektakel

Bij de opening van de Olympische spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea, werd opnieuw een prachtig spektakel getoond door Intel. Een recordaantal van 1218 drones verlichtte de lucht en lieten onder andere een snowboarder, een duif en de vijf olympische ringen zien.

Intel geeft lichtshow voor Olympische spelen met 1218 drones

Aanpassingen

Om de drones ook bij de koude omstandigheden tijdens de winterspelen goed te laten werken heeft Intel een aantal aanpassingen gemaakt. Zo is de kooi om de propellers aangepast om de drones stabiel te houden bij meer wind. Ook de lithium-ion accu's zijn aangepast zodat deze beter werken in de kou.

Repetitie

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische spelen was op TV de show van Intel goed te zien. Achteraf bleek dat deze beelden in de live uitzending beelden waren van een repetitie die in december al opgenomen werd. Door de vele mensen die zich in het gebied van de show bevonden werd er besloten om de show niet live door te laten gaan.

Super Bowl

Vorig jaar stal Intel ook al de show tijdens het optreden van Lady Gaga bij de Super Bowl in Amerika. Daar stond de zangeres op het dak van het stadion terwijl de drones een Amerikaanse vlag achter haar toonde.

0 Reacties

    Plaats een reactie