De Chinese dronefabrikant Ehang heeft een serie met testvluchten afgerond waarin voor het eerst ook daadwerkelijk een persoon is vervoerd met haar Ehang184 passagiersdrone.

Testvluchten

Eerder werden al verschillende testvluchten gemaakt zonder passagier om het nieuwe vervoersmiddel te demonstreren. Deze week kondigde de Chinese fabrikant via een video aan inmiddels diverse vluchten te hebben uitgevoerd met echte passagiers. Zo werden onder andere de CEO van het bedrijf en verschillende Chinese ambtenaren vervoerd door dit nieuwe vervoersmiddel. De vluchten werden uitgevoerd op Ehang’s testlocatie in Lianyungang City in China.

Ehang184

Ehang184 is een ‘drone’ speciaal ontworpen voor het vervoeren van een passagier. Het apparaat is voorzien van 4 armen met 8 rotors en wordt volledig elektronisch aangedreven. De drone kan snelheden halen van 100 kilometer per uur en heeft een vliegtijd van maximaal 23 minuten.

Het apparaat werd in 2016 op de CES in Las Vegas getoond aan het grote publiek en sindsdien is de Chinese dronemaker druk bezig geweest met de ontwikkeling en het testen van het apparaat.

Veiligheid

Ehang’s 184 AAV is uitgerust met een fail safe systeem dat ervoor zorgt dat het apparaat direct de landing inzet zodra er een technische afwijking of storing wordt geconstateerd.

Autonoom

Voor het vliegen van de passagiersdrone is geen pilotenkennis of vliegervaring nodig, want de Ehang184 vliegt volledig autonoom. Via een duidelijke interface geeft de passagier met een simpele klik op een landkaart aan waar hij/zij naar toe wil en het apparaat doet de rest.

Ehang voert eerste testvluchten uit met passagiers

Toekomst

Verwacht niet dat we snel de auto zullen in ruilen voor dit nieuwe vervoersmiddel. Ondanks deze succesvolle testvluchten zal het nog lange tijd duren voor het apparaat beschikbaar zal zijn voor het publiek. Ook op het gebied van regelgeving zal de fabrikant nog vele hordes moeten overwinnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie