Op dinsdag 13 februari 2018 wordt er in een hangar op voormalig vliegveld Valkenburg de DroneClash gehouden. Hierbij worden anti-drone oplossingen ingezet in een bloedstollende wedstrijd.

TU Delft MAVLab

DroneClash wordt georganiseerd door de TU Delft Micro Air Vehicle Lab (MAVLab). Deze anti-drone competitie wordt ondersteund door de Nederlandse Politie en geeft hopelijk inzichten in hoe er iets gedaan kan worden tegen ongewenste drones.

Wedstrijd

In de wedstrijd nemen acht teams het tegen elkaar op in twee onderdelen. In de arena strijden drie teams tegen elkaar en bestaan de teams uit 'fighter drones' die aanvallen en een 'queen drone' die verdedigd moet worden. In de Hallway of Doom Death and Destructions moeten de deelnemers anti-drone oplossingen ontwijken.

Win tickets voor DroneClash in Katwijk

Vliegen

In de arena kunnen de piloten kiezen of zij 'line of sight' vliegen of meekijken door de ogen van de drone via het 5.8 Ghz FPV signaal. In de Hallway of Doom Death and Destructions is het niet mogelijk om 'line of sight' te vliegen en kunnen de kandidaten ervoor kiezen om FPV te vliegen of om hun drone autonoom te laten vliegen.

Anti-drone oplossingen

De anti-drone oplossingen die de dronepiloten moeten weerstaan in de Hallway of Doom Death and Destruction zijn onder andere netten die geschoten worden en water uit een brandslang.

Prijzenpot

Er staat heel wat op het spel voor de deelnemers. Het beste team wint namelijk een prijzenpot van 30.000 euro. De nummer twee wint 5.000 euro en het derde team kan rekenen op 2.500 euro prijzengeld. Ook worden er nog geldbedragen uitgereikt voor 'autonomous team award', 'innovative team award' en 'best pilot award'.

Win tickets voor DroneClash in Katwijk

Kaarten

Wil je de DroneClash bijwonen? Tickets zijn verkrijgbaar via de website van DroneClash. Drones.nl mag ook 5 mensen blij maken met twee tickets. Wil je kans maken? Stuur dan een e-mail naar winactie@drones.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie