Polar Pro heeft een smartphone app ontwikkeld die je inzicht geeft in de weersomstandigheden en helpt de beste filter te kiezen voor jouw drone.

Polar Pro app: erg handig voor dronevliegers

Filter Guide

De app beschikt over verschillende secties, zoals een 'Filter Guide'. Deze tool helpt je de juiste filters te kiezen op basis van je opname instellingen.

Als je bijvoorbeeld een ND8 filter hebt geïnstalleerd om met 30 frames per seconde (fps) te filmen met een sluitertijd van 1/60 seconde en wanneer je een andere fps en sluitertijd kiest, dan laat de app je weten welke filter je moet installeren om dezelfde belichting te behouden.

Polar Pro app: erg handig voor dronevliegers

Hoewel het niet erg ingewikkeld is om dit berekenen zonder een app, is het wel handig wanneer je onder druk staat en niet wilt dat je die perfecte opname mist voordat het licht verdwijnt.

Apparatuur

De 'Filter Guide' kan worden ingesteld op basis van de apparatuur die je bezit, zoals filters en drones. Op deze manier zal de app je vertellen om alleen dingen te gebruiken die je bezit.

Polar Pro app: erg handig voor dronevliegers

Iconen

Onder de 'Filter Guide' zie je verschillende iconen staan: het eerste icoon is een 'countdown clock' die terug telt totdat de zon onder gaat.

Het tweede icoon geeft de huidige temperatuur aan, het derde icoon de KP index en tenslotte het vierde icoon de windsnelheid.

De iconen geven de weersomstandigheden van je huidige locatie aan, maar je kunt tot vijf andere locaties ingeven.

App

Er zijn talloze apps te vinden die dergelijke functies hebben, maar er zijn er maar weinig die al deze functies combineren in een duidelijke interface.

Download

De Polar Pro app is gratis te downloaden en beschikbaar voor zowel Android als iOS smartphones.

0 Reacties

    Plaats een reactie