In het Nationaal Militair Museum in Soest is vanaf nu een heuse Sperwerdrone te bewonderen. Het is daarmee de eerste drone voor het museum, dat al een groot arsenaal aan vliegend materieel bezit.

Uruzgan

Het Nationaal Militair Museum, op de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg, heeft een drone toegevoegd aan de collectie. Het betreft een Sperwerdrone die voornamelijk werd ingezet bij missies tussen 2006 en 2010 in Uruzgan, Afghanistan. De drone is een van de 34 Sperwers die Nederland in 2001 kocht voor de krijgsmacht.

Sperwerdrone

De Sperwerdrone weegt 300 kg en heeft een spanwijdte van vier meter. De kruissnelheid van de drone is zo'n 180 kilometer per uur. Omdat drones normaal nauwelijks zichtbaar zijn vanaf de grond is de Sperwerdrone ook in het Nationaal Militair Museum aan het plafond opgehangen om de bezoekers het idee te geven dat hij rakelings boven hun hoofden vliegt.

Nationaal Militair Museum in Soest voegt drone toe aan collectie

Vliegtuigen

Het Nationaal Militair Museum in soest beschikt al over een groot arsenaal aan vliegend materieel. Zo heeft het museum negentien vliegtuigen en helikopters en stelt daarnaast ook militaire voertuigen als tanks tentoon. Het museum laat zien dat oorlogen en conflicten van alle tijden zijn door items tentoon te stellen uit verschillende tijdperken.

Bezoeken

Wil je de drone en alle andere prachtige attributen van onze krijgsmacht bewonderen? Breng dan eens een bezoek aan het Nationaal Militair Museum op de voormalige luchtmachtbasis in Soesterberg.

Nationaal Militair Museum in Soest voegt drone toe aan collectie

0 Reacties

    Plaats een reactie