Op 31 maart en 1 april 2018 staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van de Dutch Comic Con. De bezoekers kunnen dit jaar naast films, televisieseries, videogames, ruilkaartspellen, speelgoed, manga, en anime ook een dronerace wedstrijd aanschouwen. De International Drone Racing Association (IDRA) organiseert de Utrecht Internationals waarbij dronepiloten racen voor een flinke prijzenpot.

2018 Drone Racing Series

Tijdens de 2018 Drone Racing Series worden verschillende races gehouden over de hele wereld. Daarbij doen 16 professionele teams mee die bestaan uit 4 piloten per team. Het is voor het eerst dat een toonaangevende Amerikaanse organisatie een droneracing wedstrijd organiseert in Nederland.

IDRA drone race 'Utrecht Internationals' tijdens Dutch Comic Con 2018

Prijzengeld

Piloten die graag mee doen aan de Utrecht Internationals op zaterdag 31 maarten zondag 1 april 2018 kunnen zich tot 1 februari voor 100 dollar inschrijven. Na 1 februari wordt het inschrijfgeld verhoogd naar 150 dollar per piloot. De winnaars van de wedstrijd kunnen rekenen op een flink bedrag aan prijzengeld van duizenden euro's.

Zelf drone vliegen

Naast het kijken naar de drone racing wedstrijd kunnen bezoekers zelf hun skills testen in de drone simulators en kennis op doen bij de drone workshops. Ook is het mogelijk om met micro-drones te vliegen over een race parcours.

IDRA drone race 'Utrecht Internationals' tijdens Dutch Comic Con 2018

Comic Con

Comic Con is een beurs dat van oudsher is gericht op stripboeken. Tegenwoordig biedt Comic Con een breder aanbod van onder meer films, televisieseries, videospellen, ruilkaarten, speelgoed, manga en anime. De beurs wordt internationaal georganiseerd, maar kent zijn thuis basis in San Diego, Verenigde Staten. Hier wordt jaarlijks de grootste Comic Con beurs georganiseerd in het San Diego Convention Center.

IDRA drone race 'Utrecht Internationals' tijdens Dutch Comic Con 2018

Tickets

Het belooft een waar droneracing spectakel te worden in de jaarbeurs. Als bezoeker van het Dutch Comic Con heb je gratis toegang tot het drone evenement. Wil je er bij zijn? Haal dan nu je tickets voor Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht.

0 Reacties

    Plaats een reactie