Tijdens de CES heeft de Chinese dronefabrikant AEE een smartphone case gepresenteerd die kan worden getransformeerd tot selfie drone.

SELFLY

AEE is al jaren actief als fabrikant van drones en wist dit jaar de bezoekers van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas te verbazen met ‘SELFLY’, een drone die opgevouwen kan worden tot een smartphone case.

Zakformaat

De categorie ‘selfie drones’ maakt de laatste tijd een opmars in populariteit, maar tot op heden was er nog geen drone die je echt makkelijk bij je kan dragen. Dankzij de ingenieuze opvouwconstructie onderscheidt de AEE SELFLY drone zich van de competitie. De drone is letterlijk even groot als je smartphone en past eenvoudig in je broekzak.

Smartphones

De AEE SELFLY wordt opgevouwen tot een smartphone case van 10 mm dik en is geschikt voor vrijwel alle smartphones met een grootte van 4 tot 6 inch. SELFLY is verkrijgbaar in verschillende formaten voor verschillende telefoons:
• Apple iPhone 6/7/8
• Apple iPhone 8 Plus
• Apple iPhone X
• Samsung Galaxy S6/7
• Samsung Galaxy S8
• Samsung Galaxy S8+
• Universele case

AEE introduceert smartphone case drone

Vliegtijd

SELFLY heeft een verwisselbare 580mAh accu en wordt geleverd inclusief twee accu’s. Elke accu geeft een vliegtijd van ongeveer 4 minuten.

Powerbank

SELFLY bestaat uit twee delen: de drone en smartphone case. De drone kan worden opgeborgen in de smartphone case die tegelijkertijd functioneert als powerbank. Dankzij de ingebouwde accu van 5000mAh kan de SELFLY tot 6 keer worden opgeladen.

AEE introduceert smartphone case drone

iOS + Android

De drone creëert een WiFi netwerk waardoor de drone kan worden bestuurd via een smartphone app voor iPhone (iOS) en Android. Het bereik van de SELFLY drone bedraagt 15 meter.

Camera

De drone is voorzien van een 13 megapixel camera en kan video opnemen in 1080p met 60 frames per seconde.

Vliegmodussen

AEE SELFLY is uitgerust met verschillende intelligente vliegmodussen. Zo beschikt SELFLY over een ’Fly by Picture’ modus waarbij de gebruiker aan de hand van de afbeelding op het scherm de drone kan bedienen. Via de ‘Fly-Pod Control’ modus stel je een vaste hoogte in en bij een simpele druk op de knop zal de drone 10 graden draaien. Ook kan SELFLY via een traditionele remote controller met sticks worden bestuurd.

Vliegmodussen

AEE SELFLY zal verkrijgbaar zijn vanaf het voorjaar van 2018.

1 Reacties

  1. Frans jacobs

    Ik ben backer op kickstarter van de selfly! Nog steeds niet ontvangen en zal nog lang duren denk ik.

Plaats een reactie