SolarDrone, een project van het laboratorium van National Taiwan University, gaat de strijd aan met de beperkte vliegtijden van drones en ontwikkelde een drone voorzien van zonnepanelen die urenlang in de lucht kan blijven.

SolarDrone

Het team van onderzoekers ontwikkelde een drone die niet 30 minuten, maar urenlang kan vliegen. Om dit te bereiken, richtte het team zich op de ontwikkeling van een lichtgewicht constructie uitgerust met zonnepanelen, dat krachtig genoeg is om het geheel in de lucht te houden.

Industrieel

De verlenging van de vluchttijd van SolarDrone verhoogt niet alleen het plezier voor recreatief dronegebruik, maar opent ook deuren voor mogelijk nieuwe toepassingen in de landbouw, beveiliging en inspectie.

Veilig

Het gebruik van zonnepanelen zorgt niet alleen voor een lange vliegtijd, maar komt ook de veiligheid ten goede. Het gebruik van zonne-energie elimineert ook de mogelijkheid tot explosiegevaar dat bij gebruik van LiPo accu’s en benzine niet uit te sluiten is.

“Bij SolarDrone hebben we de kennis op het gebied van fotovoltaïsche energie, besturing en communicatie gecombineerd om de vluchttijd van drones aanzienlijk te verlengen”, zegt Dr. Ching-Fuh Lin, oprichter van SolarDrone. “Deze prestatie zorgt voor onbegrensde mogelijkheden wat drones in de toekomst kunnen doen.”

SolarDrone vliegt uren op zonne-energie

CES 2018

Het eerste prototype van de SolarDrone zal tentoon worden gesteld op de CES 2018 in Las Vegas, een beurs op het gebied van consumentenelektronica waar drones ieder jaar goed vertegenwoordigd zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie