Fat Shark, 's werelds bekendste fabrikant van FPV brillen, heeft aangekondigd dat haar assortiment wordt uitgebreid met een FPV drone: Fat Shark 101.

Fat Shark 101

Fat Shark’s 101 is een Ready To Fly race drone met alles wat je nodig hebt om te beginnen met droneracing. De set bestaat o.a. uit een drone, remote controller en FPV bril.

Fat Shark introduceert 101 FPV racing drone

Shark Drone

De zogenaamde ‘Shark Drone’ doet zijn naam eer aan, want de quadcopter vertoont veel gelijkenissen met een haai. Zo heeft de drone een body die veel lijkt op de vorm van een vis en de aanwezige vin en staart maken het plaatje helemaal compleet. Natuurlijk is de drone uitgerust met een FPV camera en 5.8Ghz video-transmitter voor draadloze overdracht van de beelden.

Fat Shark introduceert 101 FPV racing drone

Remote Controller

De drone wordt geleverd inclusief remote controller, oftwel de afstandsbediening waarmee je de drone bedient. De afstandsbediening is uitgevoerd in een zwarte kleur, heeft een compact formaat en geen uitstekende antenne waardoor deze makkelijk mee te nemen is.

Fat Shark introduceert 101 FPV racing drone

Recon Goggles

De set wordt geleverd inclusief FPV bril: Fat Shark Recon Goggles. Dankzij het gebruik van 5.8Ghz frequenties voor overdracht van de videobeelden is Fat Shark’s 101 drone ook compatible met alle andere Fat Shark FPV brillen.

Bereik

De headset en remote controller hebben een bereik van ongeveer 30 meter waardoor je voldoende ruimte hebt om te vliegen. Wanneer de accu van de drone bijna leeg is - net zoals bij alle racedrones, accu’s gaan slechts een paar minuten mee - schakelt de camera van kleur over naar zwart en wit, zodat u weet dat het tijd is om te landen.

Fat Shark introduceert 101 FPV racing drone

Prijs

Met deze set richt Fat Shark zich op beginnende droneracers. De adviesprijs voor de set bedraagt 249 dollar. In Europa zal de prijs vermoedelijk rond de 299 euro liggen. Fat Shark hoopt in januari te beginnen met de uitlevering van de eerste 101-sets.

0 Reacties

    Plaats een reactie