In Birmingham is een bende drugssmokkelaars opgepakt nadat zij werden betrapt door wildlife camera's. Op de camerabeelden was te zien hoe er drugs onder een drone werd gehangen en richting de gevangenis werd gevlogen.

Smokkelen

Elf bendeleden zijn veroordeeld door de rechtbank in Birmingham tot celtraffen tot zeven jaar. Zij worden ervan verdacht voor ongeveer een miljoen euro aan drugs de gevangenis in te hebben gesmokkeld door gebruik te maken van een drone.

Wildlife camera

De bendeleden werden betrapt door een wildlife camera. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de smokkelaars te werk gaan. De drone vloog met een lading met onder meer cocaïne, heroïne, mobiele telefoons, simkaarten, zaagbladen en schroevendraaiers over de muren van zeker negen gevangenissen.

Drone-smokkelaars bij gevangenis betrapt door wildlife camera's

Bezorgen

De drone leverde de pakketjes netjes af op de luchtplaatsen en soms voor een celraam. Gevangenen konden in dit geval met een bezem waar een haak aan bevestigd was, tussen de tralies door de bestelling binnenhengelen.

Miljoenen

Er werd voor enkele tonnen aan drugs onderschept door de politie, maar er wordt verwacht dat de bende voor ongeveer een miljoen aan drugs heeft gesmokkeld.


0 Reacties

    Plaats een reactie