Om het Japanse overwerk 'probleem' aan te pakken werkt het bedrijf Taisei samen met dronefabrikant Blue Innovations aan een drone die overwerkers verjaagt. De drone speelt een luid muziek af om ervoor te zorgen dat de werknemers naar huis gaan.

Overwerken

Je zou denken dat werkgevers blij zijn met de extra uren die werknemers op werk besteden, maar in Japan is het overwerken een waar probleem. Het overwerken heeft negatieve gevolgen voor het sociale leven en uiteindelijk ook de gezondheid van de werknemers. Toch werkt ruim 25 procent van de Japanse medewerkers maandelijks 80 uur over.

Luide muziek

Het Japanse bedrijf Taisei wil niet meer dat zijn medewerkers overwerken en hebben daarvoor een uniek idee bedacht. Een drone die luide muziek afspeelt buiten de kantooruren moet ervoor zorgen dat de medewerkers tijdig het pand verlaten.

Japans liedje

De drone speelt een traditioneel Japans liedje genaamd Hotaru no Hikari. Dit nummer wordt ook vaak gespeeld wanneer de scholen uit zijn of als winkels gaan sluiten. Naast het geluid van het Japanse nummer, moet ook het zoemen van de drone ervoor zorgen dat de medewerkers zich niet meer kunnen concentreren en naar huis gaan.

Drone

De drone is ontwikkeld om door kantoorgebouwen te patrouilleren en vliegt autonoom zonder GPS. De drone is tevens uitgerust met een camera en kan daarom ook in de nacht de beveiliging van het pand ondersteunen.

Drone met luide muziek verjaagt Japanse overwerkers

Beschikbaarheid

De drone van Taisei en Blue Innovations moet in april 2018 af zijn en zal beschikbaar zijn voor Japanse bedrijven voor een bedrag van 50.000 yen, omgerekend zo'n 375 euro.

Bron: Engadget

0 Reacties

    Plaats een reactie