Zapata Racing heeft een vliegend hoverboard gebouwd dat wordt aangedreven door straalmotoren. Het apparaat kan een volwassen persoon dragen en laten vliegen tot wel 130 kilometer per uur.

Prototype

Het is misschien wel de toekomstige oplossing voor het file probleem, maar vooralsnog betreft het nog een prototype. De EZ Fly van Zapata racing is een hoverboard die wordt aangedreven door zeven straalmotoren. De vliegmachine kan over land en over water vliegen.

Straalmotoren

De EZ Fly wordt aangedreven door zeven straalmotoren. De brandstof voor deze motoren is gas. Het actieradius van de EZ Fly is nog beperkt, maar hier wordt door de ontwikkelaars nog aan gewerkt.

Zapata Racing ontwikkelt EZ Fly hoverboard met straalmotoren

Besturing

De vliegmachine is ontworpen om makkelijk te besturen. De piloot staat en heeft in zijn handen twee knuppels om zelf te sturen. Een speciaal ingebouwd stabiliteitsalgoritme zorgt ervoor dat de piloot altijd rechtop blijft staan.

Snelheid

De EZ Fly heeft een topsnelheid van 130 kilometer per uur en zou tot een hoogte van zo'n 2,7 kilometer kunnen vliegen. Passagiersvliegtuigen vliegen op een hoogte van 9 kilometer.

Amerikaanse leger

Het Amerikaanse leger overweegt om de EZ Fly aan te schaffen en te gebruiken voor militaire doeleinden. Door het harde gebruik zal de EZ Fly waarschijnlijk niet gebruikt worden voor geheime missies. Een exemplaar van de EZ Fly kost 250.000 dollar.

0 Reacties

    Plaats een reactie