Het Amerikaanse droneprogramma Rotor Riot hangt een boete van 25.000 Canadese dollar boven het hoofd na een doldwaze vlucht bij de Alex Fraser Bridge in Vancouver. Ondanks dat de drones niet boven de weg vlogen, is de politie niet blij met de vluchten en bekijkt of het team een boete krijgt.

Rotor Riot

Rotor Riot is een online fenomeen op het gebied van FPV droneracing. Op het YouTube kanaal van het team verschijnen wekelijks gave video's waarbij de dronepiloten afreizen naar unieke locaties van over de hele wereld. Daarbij worden verschillende stunts uitgehaald, waaronder ook het duiken met een drone langs hoge gebouwen.

Alex Fraser Bridge Dive

In de video van vrijdag 27 oktober is te zien dat de drones van Rotor Riot duiken langs de beroemde Alex Fraser brug in Vancouver, Canada. Daarbij komen de drones niet boven de weg, maar vliegen wel naast de brug met het verkeer mee. Canadese drone-experts vinden dat de drones te dicht op het verkeer vlogen en vielen tevens over het feit dat de piloten gebruik maakten van FPV videobrillen. Hierdoor konden zij de drone niet in het zicht houden zoals is voorgeschreven in de regelgeving.

Rotor Riot hangt boete van 25.000 dollar boven het hoofd

Gevaarlijke vlucht

De Canadese politie onderzoekt nu of Rotor Riot een boete kan krijgen voor de door hun genoemde riskante vlucht. Chad Kapper, oprichter van Rotor Riot, ontkent echter dat er een gevaarlijke vlucht is uitgevoerd. "Onze piloten hebben veel ervaring opgedaan in verschillende omstandigheden op locaties over de hele wereld", aldus Kapper.

25.000 dollar boete

Als er een boete komt voor Rotor Riot, dan kan deze oplopen tot wel 25.000 dollar. Het Canadese ministerie van Transport vindt namelijk dat de video's van Rotor Riot een commercieel karakter hebben, wat betekent dat de piloten zich moeten houden aan de regels voor beroepsmatige dronevluchten. Boetes voor het overtreden van beroepsmatige regels voor het vliegen met drones kunnen oplopen tot 25.000 Canadese dollar.

Rotor Riot hangt boete van 25.000 dollar boven het hoofd

0 Reacties

    Plaats een reactie