Na een succesvolle eerste editie van het NK Drone Race is de organisatie nu op de achtergrond hard aan het werk om ook in 2018 een NK te kunnen organiseren. De eerste stappen hiertoe zijn inmiddels gezet want vandaag is bekend geworden dat de ontheffing voor 2018 binnen is.

KNVvL en FAI

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race is een competitie dat wordt georganiseerd bij verschillende modelvliegverenigingen verspreid door Nederland. Het NK wordt georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en wordt erkend door de Fédération Aéronautique Internationale (FAI), ofwel World Air Sports Federation.

NK Drone Race heeft ontheffing voor seizoen 2018 binnen

Ontheffing

Omdat de Nederlandse drone regelgeving het nog niet toestaat om First Person View (FPV) te vliegen heeft de organisatie van het NK hiervoor het nodige papierwerk moeten aanleveren aan het Ministerie Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Vandaag kreeg het NK het goede nieuws te horen dat de ontheffing op regel 2-b van Regeling Modelvliegen voor het seizoen 2018 is verleend.

NK Drone Race 2018

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race ziet er in 2018 iets anders uit dan het voorgaande jaar. Er worden geen oefenwedstrijden meer georganiseerd, maar wel meer ranking toernooien. Het toernooi wordt ingedeeld in 7 ranking toernooien en 1 grote finale.

NK Drone Race heeft ontheffing voor seizoen 2018 binnen

FPV vliegen bij modelvliegverenigingen

Naast de vergunning voor het NK Drone Race is de organisatie ook met het ILT in gesprek over het mogelijk toestaan van FPV vliegen bij modelvliegverenigingen. Wanneer dit toegestaan wordt, kunnen dronepiloten voortaan trainen bij hun eigen vliegverenigingen in de buurt en het maximale rendement halen tijdens de ranking toernooien van het Nederlands Kampioenschap.

0 Reacties

    Plaats een reactie