Vier studenten luchtvaarttechnologie hebben zelf een drone ontwikkeld voor gebruik in tuinbouwkassen. De studenten hebben hiervoor hun eigen bedrijf opgericht en hebben inmiddels al zes ton aan investering en subsidie ontvangen.

Tuinbouwkassen

De studenten hebben een drone ontworpen die gebruikt kan worden in tuinbouwkassen om het gewas te inspecteren. Zo kan er gezien worden of de planten gezond zijn en welke acties er ondernomen moeten worden voor een goede kwaliteit.

Luchtvaartstudenten halen zes ton op voor drones in tuinbouwkassen

Dronebedrijf

Het begon als een studentenproject en is uiteindelijk uitgegroeid tot een dronebedrijf genaamd Applied Drone Innovations. De vier studenten, Lucien Fesselet uit Frankrijk, Bram Sanders uit Nederland, Chris Ramsay en Will Simmonds uit Engeland, hebben onlangs een investering ontvangen van ruim 600.000 euro.

Investering

De investering bestaat voor 50% uit subsidie vanuit RAAK-mkb. De regeling is bedoeld voor hogeschoolprojecten in samenwerking met midden- en kleinbedrijf. De andere helft van het budget is cofinanciering, afkomstig van Inholland en projectpartners.

Toekomst

De studenten zijn blij met de investering en geloven in de toekomst van drones binnen de tuinbouwkassen. De jongens zijn al sinds begin 2016 opzoek naar investeerders om hun plannen werkelijkheid te laten maken.

0 Reacties

    Plaats een reactie