In de Franse regio Bordeaux controleert de politie op verkeersovertreders met behulp van drones. De drone vliegt vlak langs de snelweg op grote hoogte terwijl de politie zit verscholen achter de bomen. De beelden van de drone zijn live zichtbaar voor de agenten, die in actie komen na het zien van een overtreding.

Bekeuringen

In Frankrijk is een proef begonnen met de inzet van drones door de politie. Sinds de inzet zijn er al honderden bekeuringen uitgedeeld aan gevaarlijke chauffeurs. Door het beeld van de drone kunnen de agenten vanuit de lucht goed zien wanneer iemand een overtreding begaat. Het meten van de snelheid kan de drone echter nog niet.

Verstopt

De inzet van de drone werkt als volgt; De politieagenten laten de drone vlak langs de snelweg in de lucht. Vanaf de drone worden de beelden direct doorgestuurd naar de agenten zodat deze live mee kunnen kijken. De agenten zitten langs de snelweg verscholen achter bomen. Zodra zij op de beelden gevaarlijke chauffeurs op de weg waarnemen, komen de agenten tevoorschijn om de overtreder staande te houden en te bekeuren.

Franse politie zet drones in om verkeersovertreders te pakken

Drones inzetten

De inzet van drones is vele malen goedkoper dan de inzet van een helikopter. Hierdoor is het voor de politie makkelijk inzetbaar en kunnen er meer overtreders gepakt worden. De Franse overheid is van plan om drones ook in andere delen van Frankrijk in te zetten.

Bron: Marketplace

0 Reacties

    Plaats een reactie