De Chinese e-commerce gigant Alibaba heeft drones gebruikt om pakketten voor het eerst over water te bezorgen.

Drones

Drie onbemande vliegtuigen met zes dozen met passievruchten met een gezamenlijk gewicht van ongeveer 12 kilo vlogen op 31 oktober van Putian in de oostelijke provincie Fujian in China naar het nabijgelegen eiland Meizhou, vertelt het bedrijf in een verklaring.

Dronebezorging

Tegen een harde wind in, duurde het drie minuten voor de drones om de oversteek te maken. Elke drone kan tot zeven kilogram aan lading dragen. De drones werden gezamenlijk ontwikkeld door Alibaba's leveringsarm Cainiao Network, het landelijke winkelplatform Rural Taobao van het bedrijf en een binnenlands technologiebedrijf.

Alibaba's drones bezorgen pakketten naar eilanden

Voordelen

Zeng Jinmei, een online winkeleigenaar gevestigd op het eiland, zei dat de bezorgservice voor drones de transporttijd met de helft verkort en bespaart op logistieke kosten.

Singles Day

Alibaba heeft extra drones voorbereid voor het aankomende 11 november "Singles Day" shopping festival. De dag, te vergelijken met Black Friday in de VS, werd een winkelfestival in China nadat Alibaba in 2009 een grote promotiecampagne had gestart.

Alibaba's drones bezorgen pakketten naar eilanden

Toekomst

Alibaba is van plan om drones met name te gebruiken om producten met een hoge toegevoegde waarde te bezorgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie