De Politie in Gelderland en Overijssel gaan het komende jaar een test doen met de inzet van drones. De drones worden gebruikt om opnames te maken plaatsen delict en na verkeersongevallen. De bedoeling is dat drones in de toekomst ook in andere regio's worden ingezet.

Dronepiloot

De politie heeft het afgelopen jaar vijf agenten opgeleid tot professioneel dronepiloot. De agenten zijn ieder uitgerust met een DJI Inspire 2 drone. Met deze professionele drone kunnen zij overzichtsfoto's maken van een plaats delict of de ravage na een verkeersongeluk. Door de inzet van een drone kunnen er sneller opnames gemaakt worden waarna de weg snel opgeruimd en vrijgegeven kan worden.

Politiehelikopter

De inzet van een drone is een logische stap voor de politie die daardoor sneller en efficiënter kan werken. Een drone inzetten is daarnaast een stuk goedkoper dan de inzet van een dure politiehelikopter.

Infrastructuur

De politie zet de drones het komende jaar in de regio Oost-Nederland in. De locatie voor de proef is bewust gekozen vanwege de infrastructuur in het gebied. Er zijn in Oost-Nederland grote steden, platteland, snelwegen en grote natuurgebieden.

Uitbreiden

Het is de bedoeling dat de drone inzet de komende jaren wordt uitgebreid. De politie heeft opnieuw zeven agenten aangemeld voor de opleiding tot dronepiloot. Deze opleiding duurt zes maanden en zorgt ervoor dat de piloten veilig kunnen vliegen binnen de kaders van de regelgeving. De bedoeling is dat drones in de toekomst ook ingezet worden bij andere taken van de politie zoals opsporing en handhaving.

1 Reacties

  1. Paul

    Handig om te weten.

Plaats een reactie