Het Britse innovatielab Cambridge Consultants heeft een nieuw drone concept onthuld. Een bezorgdrone die in staat is om een pakket in de handen van de juiste persoon af te leveren. De drone communiceert met de smartphone via GPS en lichtsignalen.

Concept drone

Dat drones in de toekomst onze pakketjes gaan bezorgen lijkt al aardig vast te staan. Steeds meer bedrijven werken er hard aan om de technologie veilig en werkend te krijgen. Het Britse innovatielab Cambrigde Consultants laat met hun concept een drone zien die een pakket zelfs nauwkeurig bij een persoon kan afleveren.

Drone van Cambridge Consultants levert pakket in je handen af

Bezorgen

De drone kan gebruikt worden om pakketjes te bezorgen zoals medicijnen, herstelonderdelen of noodhulppakketten. De drone van het DelivAir concept vliegt volledig autonoom naar zijn bestemming. Eenmaal bij zijn bestelling aangekomen met behulp van GPS schakelt de verbinding over naar een directe verbinding met de smartphone van de ontvanger. Op de smartphone zal de LED flitser gecodeerd knipperen. De ontvanger richt deze flitser in de richting van de drone.

Lading laten zakken

Wanneer de drone contact heeft gelegd met de smartphone van de ontvanger zal hij de lading laten zakken. De bestelling zal vervolgens rechtstreeks in de handen van de ontvanger bezorgd worden.

Drone bezorging

In de Zwitserse hoofdstad Zürich start Mercedes-Benz in samenwerking met Matternet dronebezorging. Hierbij wordt de bestelbus van de bezorger bevooraad door een drone die pendelt vanaf het distributiecentrum.

0 Reacties

    Plaats een reactie