In Dubai is afgelopen maandag een eerste testvlucht uitgevoerd met de toekomstige taxi drone van de stad. De Volocopter van e-Volo is in staat om twee personen te vervoeren en heeft een maximale vliegtijd van 30 minuten.

Testfase

De autonome taxi van het Duitse e-Volo zit momenteel in een testfase. Afgelopen maandag maakt de Volocopter drone een testvlucht in Dubai waar het in 2018 moet fungeren als vliegende taxi. De testvlucht werd nog zonder passagiers uitgevoerd.

Volocopter

De Volocopter is voorzien van 18 propellers en motoren. De drone wordt aangedreven door 9 krachtige accu's die de drone een vliegtijd van 30 minuten geven. Aan boord van de drone zijn twee parachutes aanwezig voor het geval het toch ooit mis zou gaat met de drone.

e-Volo

Het start-up bedrijf e-Volo is al vanaf 2015 bezig met de ontwikkeling van de Volocopter. De drone werd toen al gevlogen met personen aan boord. De Volocopter was toen te besturen met een joystick. In Dubai moeten de vliegende taxi's op speciale luchtwegen autonoom kunnen vliegen.

Volocopter taxidrone getest in Dubai

0 Reacties

    Plaats een reactie