In Brussel is een indoorcentrum voor drones geopend. In de kelder van Tour & Taxis kunnen geïnteresseerde kennismaken met drones en andere technologieën bij de Drone Towers.

Demonstraties

Het opleidingscentrum van Espace drone, eigenaar van Drone Towers, kreeg regelmatig verzoeken tot demonstraties met drones. Door de strenge regelgeving op commerciële vluchten moest het opleidingscentrum steeds klanten afwijzen. Met de opening van de Drone Towers richt het Belgische bedrijf zich op families en groepen die willen leren om met drones te vliegen of aan teambuilding willen doen.

Drone Towers

De Drone Towers biedt 2.200 m2 aan ruimte voor indoor drone vluchten. Naast drone vliegen kunnen bezoekers ook terecht voor andere technologische hoogstandjes als virtual reality, een simulator van drones of een telegeleide wagen met camera die via een virtuele bril wordt bestuurd. De indoor drone speeltuin is geschikt voor jong en oud die kennis willen maken met drones. Al het materiaal is beschikbaar, waardoor de bezoekers zelf geen dure drones hoeven te kopen.

Indoorcentrum voor drones geopend in Brussel

Regelgeving

In België mag je als hobbyist met drones tot 1 kilogram boven je eigen privéterrein tot maximaal 10 meter hoogte vliegen. Het aanbieden van demonstraties wordt gezien als professioneel gebruik en dit is niet zomaar toegestaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie