De Chinese dronefabrikant GDU Technology heeft een nieuwe compacte drone uitgebracht. De GDU O2 en de GDU O2 Plus zijn voorzien van een 4K camera en obstakel ontwijkingssensoren. Ook beschikken de drones over een functie die we bij dronefabrikant DJI nog niet hebben gezien.

GDU 02 Plus

GDU Technology heeft de nieuwe O2 serie gepresenteerd tijdens de International Drone Conference and Exposition in Las Vegas, Verenigde Staten. De fabrikant wil met de drone de strijd aan gaan met populaire DJI drones en dat lijkt ze aardig te lukken. De drone is een stuk goedkoper dan de DJI Mavic Pro en biedt veel gelijkenissen.

GDU Technology presenteert compacte GDU O2 Plus drone

Compact

Wat het eerst opvalt aan de GDU O2 drone is zijn compactheid. Het is de eerste drone ter wereld die uitschuifbare armen heeft. Deze zijn gemaakt van aluminiumlegering dat ook veel in de luchtvaart gebruikt wordt. Dit is een sterk en licht materiaal. De drone weegt slechts 700 gram. De remote controller van de drone bevestig je tijdens transport aan de onderkant van de drone waardoor je het pakket nog makkelijk mee neemt.

GDU Technology presenteert compacte GDU O2 Plus drone

Camera

De GDU 02 is uitgerust met een 1/3" CMOS 13 megapixel camera die wordt gestabiliseerd door een 3-assige gimbal. De camera schiet 4K video's (3840x2160) met 25 of 30 frames per seconde. De camera is daarnaast in staat om direct timelapse en slow motion video's te maken. Hiervoor is dus geen nabewerking meer nodig. Een functie die we nog niet eerder op een drone hebben gezien.

GDU Technology presenteert compacte GDU O2 Plus drone

Vliegen

Vliegen met de GDU 02 is een koud kunstje dankzij de vele slimme vliegmodi. Zo maak je eenvoudig een dronie, laat je de drone je volgen of om je heen vliegen en laat je de drone met een druk op de knop terugkeren naar het vertrekpunt. De GDU 02 (plus) is uitgerust met GPS en GLONASS. De drone kan verbinding maken met 20 GPS satellieten voor een precieze locatiebepaling. De drones behalen een topsnelheid van 54 kilometer per uur. De maximale stijgsnelheid bedraagt 18 km/h.

GDU Technology presenteert compacte GDU O2 Plus drone

Processor

Om alle functies van de drone snel en soepel te laten werken heeft GDU Technology de O2 drone voorzien van de krachtige Qualcomm 801 Snapdragon Processor.

Bereik

De GDU O2 en GDU O2 PLus worden standaard geleverd met een remote controller. De GDU 02 wordt wordt echter geleverd met een controller die verbinding maakt via 5.8Ghz frequentie en heeft een maximaal bereik van 100 meter. De remote controller van de GDU O2 Plus werkt via de 2,4Ghz frequentie en geeft je een bereik van 7 kilometer.

Remote controller

De remote controller zijn uitschuifbaar waardoor er ruimte ontstaat voor de bevestiging van een smartphone. Via de GDU app kijk je direct mee met de camera van de drone. De opgenomen beelden kunnen via diezelfde applicatie direct gedeeld worden via social media. Ook is het mogelijk om de GDU O2 drones met de smartphone te besturen.

GDU Technology presenteert compacte GDU O2 Plus drone

Accu en vliegtijd

De GDU O2 drones zijn voorzien van een LiPo accu met een capaciteit van 4.000mAh. De accu geeft een vliegtijd van zo'n 20 minuten en is na een vlucht snel te verwisselen. Een lege accu is in minder dan twee uur weer volledig opgeladen. De remote controller is voorzien van een 1200mAh LiPo accu.

Verkrijgbaar

Vooralsnog is enkel de GDU O2 te bestellen via de officiële website van GDU Technology. De drone kost 732 dollar (613 euro) en komt met een 16GB microSD geheugenkaart. Degene die de drone voor 30 september bestellen ontvangen een rugtas en een extra batterij ter waarde van 300 dollar gratis. De GDU O2 Plus is vooralsnog niet te bestellen. Wel is bekend dat deze wordt geleverd met een 32GB MicroSD geheugenkaart.

Concurrentie

Of de GDU O2 Plus de concurrentie met DJI aan kan gaan moet nog blijken. Onlangs kondigde DJI alweer een nieuwe versie van de DJI Mavic Pro aan. De DJI Mavic Pro Platinum heeft dankzij nieuwe ESC's en propellers een vliegtijd van 30 minuten en is 60 procent stiller dan zijn voorganger.

1 Reacties

  1. Martijn

    Ben benieuwd! De drone ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De prijs is wel erg concurrerend, hopelijk is dat niet vanwege kwalitatieve bezuinigingen.

Plaats een reactie