FLIR heeft een nieuwe camera gepresenteerd tijdens de International Drone Conference and Exposition in Las Vegas, Verenigde Staten. Deze camera beschikt over twee lenzen waarmee hij tegelijkertijd fungeert als thermische camera en RGB kleuren camera.

Filmcamera en thermische camera in één

De nieuwe FLIR Duo Pro R combineert een hoge resolutie filmcamera met een thermische camera. De compacte camera is speciaal ontwikkeld voor professionele drones en is ideaal voor inspectievluchten, mapping en 3D modeling.

FLIR presenteert DUO Pro R multi spectrale camera

Multi spectrale camera

De FLIR Duo Pro R is een hoge kwaliteit camera met twee live video output opties. De piloot beschikt over zowel analoge video als digitaal. Vanaf de grond kan de piloot snel switchen tussen de thermische camera en de 4K kleurencamera. Ook kan hij beide beelden tegelijkertijd naast elkaar bekijken. Dankzij het Multispectral Dynamic Imaging Technology (MSX) maakt de FLIR Duo Pro R het ook mogelijk de beelden over elkaar te leggen.

Output

De FLIR Duo Pro R camera is voorzien van twee MicroSD geheugenkaart sleuven. Hierdoor is het mogelijk om beelden van beide camera's tegelijkertijd op te nemen. De camera heeft twee uitgangen, HDMI en USB. Via de HDMI output is het beeld in digitale kwaliteit te bekijken. Via de USB output is het analoge beeld zichtbaar.

FLIR presenteert DUO Pro R multi spectrale camera

Sensoren

Dankzij de GPS receiver is de FLIR Duo Pro R camera ook geschikt voor mapping functies. Evenals de IMU, thermometer , hoogtemeter en luchtvochtigheidsmeter maken de camera zeer geschikt voor professionele toepassingen als inspectievluchten, mapping en 3D modeling.

FLIR UAS applicatie

Via de FLIR UAS applicatie is het eenvoudig om instellingen van de FLIR Duo Pro R camera aan te passen. Via een Bluetooth verbinding verbindt je de camera met je iOS of Android smartphone.

FLIR presenteert DUO Pro R multi spectrale camera

Kopen

De FLIR Duo Pro R is later dit jaar verkrijgbaar voor 5.199 dollar. Geïnteresseerde kunnen zich al melden via de website van de fabrikant.

0 Reacties

    Plaats een reactie