Onderzoekers van de Johns Hopkins universiteit hebben een record gevestigd door met een drone een afstand van 260 kilometer af te leggen. De drone wordt gebruikt voor bloed transport en is uitgerust met een speciaal koelingssysteem.

Latitude Engineering HQ-40

De Latitude Engineering HQ-40 drone van de Johns Hopkins universiteit heeft een record aantal kilometers afgelegd. De drone vloog door de woestijn van Arizona over een afstand van 260 kilometer met 84 bloedsamples aan boord. Tijdens de drie uur durende vlucht werd het bloed op temperatuur gehouden.

Drone legt recordafstand van 260 kilometer af voor bloedtransport

Drone vs Auto

Tijdens de vlucht vond er ook een traditioneel transport met een auto plaats met daarin dezelfde 84 samples. Na drie uur werden de samples uit de auto en van de drone getest door de Mayo-kliniek in Arizona. De temperatuur van het bloed dat met de drone werd vervoerd was 24.8 graden, waar de temperatuur van het bloed uit de auto 27.3 graden was.

Vergelijkbare resultaten

Het bloed werd door de Mayo-kliniek ook getest op de 17 van de 19 meest voorkomende chemie- en hematologische tests. Beide samples toonden vergelijkbare resultaten voor onder andere witte bloedcellen, rode bloedcellen, bloedplaatjes en natriumniveaus.

Effectief, veilig en snel

Met de prestatie van het onderzoek wordt volgens de onderzoekers aangetoond dat een drone effectief, veilig en snel ingezet kan worden voor medische transport. De inzet van een drone is vooral nuttig voor transporten tussen afgelegen locaties en het laboratorium.

Drone">https://vimeo.com/197929906">Drone Transport of Chemistry and Hematology Laboratory Samples over Long Distances from Medical">https://vimeo.com/medicaldrones">Medical Drones on Vimeo.


0 Reacties

    Plaats een reactie