Delft Dynamics heeft afgelopen haar DroneCatcher tentoongesteld op de DSEI 2017, een toonaangevende beurs op het gebied van defensie en beveiliging in Londen.

Delf Dynamics

DroneCatcher is een anti-drone oplossing bedacht en ontwikkeld door Delft Dynamics. Het Nederlandse bedrijf heeft meer dan tien jaar ervaring in het maken van drones. Zowel de soft- als hardware van het DroneCatcher systeem zijn op maat ontwikkeld. Het project van Delft Dynamics wordt ondersteund door de Nederlandse Marechaussee, politie en justitie.

Delft Dynamics toont DroneCatcher op DSEI 2017

DroneCatcher

DroneCatcher is een drone uitgerust met een schietsysteem dat een vangnet kan afvuren. Nadat een radar een ongewenste drone heeft gedetecteerd zal de DroneCatcher naar het vliegende object vliegen en het apparaat vangen met een net.

Delft Dynamics toont DroneCatcher op DSEI 2017

Vangen

Aangezien het net bevestigd is met een touw kan de DroneCatcher de gevangen drone naar een veilige locatie brengen. Indien de drone te zwaar is om door de DroneCatcher vervoerd te worden, kan de gevangen drone ook met behulp van een parachute aan de grond worden gezet.

Toepassing

Volgens Delft Dynamics is de DroneCatcher geschikt om ingezet te worden bij bijvoorbeeld luchthavens, gevangenissen, militaire basissen en parlementsgebouwen.

Delft Dynamics toont DroneCatcher op DSEI 2017

0 Reacties

    Plaats een reactie