De Belgische Yordi Verbeeren staat op het punt een recordpoging te doen met een bezorgdrone. Volgende week laat hij een drone een afstand van 75 kilometer afleggen om Belgische chocolade te bezorgen. Hiermee wordt het huidige record van 15 kilometer ruimschoots overtroffen.

Toekomst

De 19-jarige Yordi zit in het laatste jaar luchtvaart aan de Vives-hogeschool in Oostende. Met zijn studentenvereniging Eurovia wil hij aan een breed publiek aantonen dat vervoer van pakjes via drones de toekomst is.

DT18 drone

De student uit Asse maakt voor de recordpoging gebruik van de DT18 drone. Dit toestel wordt in Toulouse, Frankrijk gebouwd en weegt totaal 2,5 kilogram. Het toestel kost 60.000 euro en kan windsnelheden tot 40 kilometer per uur weerstaan. De drone heeft een klimsnelheid van een meter per seconde en een topsnelheid van 65 kilometer per uur. In België zijn totaal vijf van deze toestellen.

Belgische studenten doen recordpoging pakketjes bezorgen met drone

Chocolade

Voor de recordpoging wordt een typisch Belgisch product bezorgd: chocolade. De chocolade wordt geplaatst in de romp van het toestel.

Regelgeving

Het doen van een recordpoging was niet erg makkelijk. In België is het namelijk niet toegestaan om met drones te vliegen. De studenten zijn vijf maanden bezig geweest om het papierwerk rond te krijgen voor de recordpoging. Uiteindelijk hebben zij toestemming gekregen om de dronevlucht op militair terrein uit te voeren. De drone zal opstijgen op strand van Lombardsijde waar hij een parcours aflegt boven de zee om vervolgens terug te keren op het strand. De recordpoging wordt ook gefilmd.

Belgische studenten doen recordpoging pakketjes bezorgen met drone

2018

Yordi wordt bijgestaan door een piloot van de dronefabrikant. De student verwacht in 2018 het record nog scherper neer te zetten. Het toestel kan tot 120 kilometer vliegen. Deze recordpoging willen zij uitvoeren bij de fabrikant van de drone in het Franse Toulouse.

Foto: EFO

0 Reacties

    Plaats een reactie