Ascent Aerosystems toonde een nieuwe versie van hun opmerkelijke drone tijdens International Drone Conference and Exposition in Las Vegas. De Sprite drone is een langwerpige drone met uitklapbare rotorbladen. De drone is ontwikkeld voor professionele doeleinden zoals search and rescue missies.

Verschillende camera's

De Ascent Aerosystems Sprite drone heeft aan de bovenzijde twee grote rotorbladen die zorgen voor opwaartse kracht en sturing. Aan de onderzijde zit een aansluiting die geschikt is voor verschillende camera's. Op de Interdrone beurs in Las Vegas werd de drone getoond met een DJI X3 camera, maar het is ook mogelijk een DJI X5 camera te bevestigen of een 360 graden of thermische camera.

Landen

Onder de camera zit een haakvormige carbon fiber gimbal beschermer. Wanneer de drone de grond raakt valt hij altijd naar een kant en blijft de camera en gimbal beschermt. Er zit een sensor in de haak die registreert wanneer de drone de grond raakt. Wanneer dit gebeurt stoppen de rotorbladen met draaien om de fles-vormige drone te laten vallen. Ook is het mogelijk om de drone met de hand te vangen.

Ascent Aerosystems toont unieke drone in Las Vegas

Modulair

De Ascent Aerosystem Sprite drone bestaat uit losse modules die naar eigen wens te verwisselen zijn. Met een payload van 500 gram vliegt de drone maximaal 30 minuten.

Swarm technologie

De Ascent Aerosystem Sprite is te verbinden met andere drones van zijn soort om samen missies uit te voeren. Deze technologie wordt Swarm genoemd waarbij de drones als een zwerm door de lucht bewegen.

Professioneel

De drone is ontworpen voor professionele doeleinden zoals bijvoorbeeld zoek en reddingsmissies. De drone is zeer robuust en daarom ideaal voor militaire toepassingen. De Ascent Aerosystem Sprite is nog steeds in ontwikkeling en wordt pas over 12 maanden verwacht. De drone gaat dan rond de 4.000 dollar kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie