Op de crowdfunding website is nu een revolutionaire drone verkrijgbaar. De Aire Robot van Aevena is een zelfvliegende drone voor gebruik in huis. De propellers zijn beschermd en ook het geluid is gereduceerd waardoor hij prettig is in gebruik. De drone heeft ook de mogelijkheid om te verbinden met Amazon's virtuele assistent Alexa.

Aire drone

De zelf vliegende drone van Aire is razend populair op de crowdfunding website Kickstarter. De huisdrone heeft met nog ruim een maand te gaan de gewenste investering al bijna binnen. De slimme drone wordt bestuurd middels een mobiele applicatie die verbonden is met het WiFi netwerk in huis.

Camera's en sensoren

De Aire robot is een cilindervormige drone die in huis is te gebruiken. De drone is voorzien van camera's en sonar sensoren om veilig binnenshuis te navigeren. Het apparaat herkent spraakcommando's en kan gebruikt worden voor inspecties in huis of het maken van familie foto's. Ook is de drone te verbinden met Amazon's virtuele assistent Alexa.

Aevena Aire drone is een zelfvliegende huisassistent

Vliegen

De drone heeft een maximale vliegtijd van 8 minuten. Daarna vliegt hij uit zichzelf terug naar zijn thuis station om zichzelf weer op te laden. Het laden van de accu neemt zo'n 30 minuten in beslag. De drone weegt zo'n 1,4 kilogram en is voorzien van een NVIDIA TX1 processor.

Foto's en filmen

De Aire robot drone is voorzien van een 4K camera waarmee je prachtige foto's kunt maken, waaronder ook 360 graden foto's. Wanneer de drone op het thuis station staat kan deze zelfs over een nachtcamera beschikken waardoor de drone ook gebruikt kan worden voor de beveiliging van je woning.

Aevena Aire drone is een zelfvliegende huisassistent

Lawaai

Wie wel eens met een drone gevlogen heeft weet dat ze nogal wat lawaai maken. Ook hier heeft de fabrikant aan gedacht en heeft de drone stiller gemaakt. Het geluid dat de drone produceert is te vergelijken met een ventilator. De propellers zijn omringd door de drone waardoor deze ook geen schade kunnen aanrichten.

Aevena Aire drone is een zelfvliegende huisassistent

Kopen

De drone is verkrijgbaar via de crowdfunding website Kickstarter. Je hebt een exemplaar voor 749 dollar. Naar verwachting worden de eerste Aire Robot drones in december 2018 uitgeleverd. Nog even wachten dus.

1 Reacties

  1. Gertjan

    Leuk idee. Maar wat als ik woonachtig ben in een gebied dat valt onder de no-fly-zone? Krijg ik dan de politie aan de deur omdat ik een drone gebruik? Is de wet hier al op voorbereidt?

Plaats een reactie