In Reykjavik is toestemming gegeven om bezorgingen uit te voeren met drones. De drone zal etenswaren bezorgen in een buitenwijk van de IJslandse hoofdstad. Een drone kan 15 minuten minuten besparen op de reistijd over de weg naar de buitenwijk.

Bezorgdrone

In IJsland is voor het eerst toestemming gegeven voor het uitvoeren van bezorgingen met drones. Het Israëlische bedrijf Flytrex zal de bezorgingen per drone uitvoeren voor AHA. De drone is in staat om pakjes tot 3 kilo te vervoeren.

Vliegroute

Het bezorgen van etenswaren met drones bevindt zich op dit moment in een testfase en wordt uitgevoerd over een vaste route. De drone vliegt zo'n 20 keer per dag over deze route. Als de test succesvol is hopen AHA en Flytrex aan het einde van het jaar toelating te krijgen voor meerdere vliegroutes.

Reykjavik geeft toestemming voor bezorging met drone

Sneller

De drones die gebruikt worden voor het bezorgen van onder andere sushi, hamburgers en bier vliegen naar een buitenwijk van Reykjavik op een afstand van 2 kilometer. Wanneer een bezorger naar deze buitenwijk rijdt moet hij om een brede baai en doet hij over een afstand van 7 kilometer zo'n 20 minuten. De drone bereikt zijn eindbestemming in slechts 4 minuten. De drone vliegt autonoom en buiten het zicht van de operator. Omdat de drone het grootste gedeelte van zijn vlucht over het water vliegt, ziet de IJslandse hoofdstad weinig risico en heeft daarom toestemming gegeven voor een test fase.

Logistiek systeem

De bezorgdrone vliegt naar een speciale pick-up locatie waar een medewerker van AHA de levering uit de drone haalt en vervolgens aflevert bij de klant. Flytrex is zelf niet de fabrikant van de drone, maar heeft het logistieke systeem ontwikkelt waarbij de drones gebruikt worden. In de promotievideo van Flytrex is te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een DJI drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie