De provincie Gelderland is sinds deze maand in het bezit van een drone. Deze drone wordt gebruikt om foto's en video's te maken welke worden gebruikt in de communicatie van de provincie. De beelden worden gebruikt voor bijvoorbeeld promotiefilms en flyers.

Communicatie

De provincie Gelderland is een pilotproject gestart met een drone. Het onbemande luchtvaartuig met camera maakt foto's en video's in de gemeente die gebruikt kunnen worden bij de communicatie door de provincie. De drone is een toevoeging op de huidige voorziening van fotografie en film.

Drone-regels

Natuurlijk houdt de provincie ook rekening met de geldende regels omtrent dronevliegen. Daarom zal de drone door een opgeleide piloot bestuurd worden. Ook wordt er rekening gehouden met de privacy van de inwonders van Gelderland.

Provincie Gelderland zet drone in voor communicatieve doeleinden

Privacy

Om de privacy te beschermen wordt er altijd vooraf bedacht vanuit welke hoek de opnames gemaakt gaan worden. Daarbij probeert de piloot te voorkomen dat er personen herkenbaar in beeld komen. Mocht het onvermijdelijk zijn dat personen opgenomen worden, worden deze voor publicatie digitaal onherkenbaar gemaakt. De provincie zorgt er tevens voor dat beelden waarop geen personen te zien zijn, maar die wel de privésfeer van individuele burgers kunnen schaden, niet openbaar gedeeld worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie