De Amerikaanse stad Houston heeft te maken met flinke overstromingen die de orkaan Harvey met zich meebrengt. Het bedrijf Aerial Visual Technologies gaat nu drones inzetten in het gebied om de hulpdiensten te assisteren en opnames te maken voor verzekeringsmaatschappijen.

Drones

Door de flinke overstromingen kunnen veel Amerikanen in Houston hun huis niet uit en zijn ze aangewezen op de hulpdiensten. Om sneller naar mensen te zoeken gaat Aerial Visual Technologies vijf drones inzetten in Houston. Sommige drones zijn voorzien van een thermische camera waarmee naar warmte kan worden gezocht.

Verzekeringsmaatschappijen

Naast het assisteren van de hulpdiensten gaat het Amerikaanse bedrijf de drones ook gebruiken om opnames te maken voor verzekeringsmaatschappijen. Die kunnen op basis van de beelden een goede inschatting van de schade maken en hiermee gedupeerde sneller uitkeren.

Chaos

Aerial Visual Technologies gebruikt de drones normaal om plattegronden te maken voor bouwprojecten. Robert Nicholson van Aerial Visual Technologies heeft jarenlang bij de kustwacht gewerkt en weet hoe het is wanneer een ramp zich voordoet. "Er ontstaat enorm veel chaos. Wij kunnen organisatie brengen en een helpende hand tegen deze chaos", aldus Nicholson tegenover Fox8 news.

Amerikaans bedrijf zet drones in om hulpdiensten Houston te ondersteunen

Orkaan Harvey

De orkaan Harvey heeft in de afgelopen dagen al voor vele miljarden dollars aan schade aangericht. De verwachting is dat de schade de recordcijfers van de orkaan Katrina in 2005 gaat overtreffen. Vele tienduizenden mensen in Houston zijn al geëvacueerd.

0 Reacties

    Plaats een reactie