Een groep Nederlanders heeft haar krachten gebundeld in het project 'Anti Malari Drones' en wil met behulp van drones de strijd aangaan tegen deze vreselijke ziekte. Via een online crowdfunding-actie kun ook jij dit initiatief steunen!

Malaria

Malaria is een ziekte waaraan jaarlijks meer dan 200 miljoen mensen lijden en iedere 2 minuten een kind sterft. Het project 'Anti Malaria drones' is druk bezig met de voorbereiding van een pilot waarbij met een drone een duurzaam en biologisch afbreekbaar middel boven een aantal rijstvelden in West-Kenia zal worden gesproeid.

Biologisch

Het middel zorgt ervoor dat malariamuggen verdrinken die op de wateroppervlakte van het geïrrigeerde rijstveld proberen te landen om hun eitjes te leggen. Bovendien gaan alle muggenlarven dood die op dat moment in het rijstveld zitten. Het middel is 100% biologisch afbreekbaar, alleen schadelijk voor muggen(larven) en komt niet terecht in de voedselketen.

Drone

Voor deze pilot wordt gebruik gemaakt van een DJI AGRAS MG-1S drone. Deze octocopter is speciaal ontwikkeld voor agrarische toepassingen en kan tot 10 kilogram vloeistof dragen. Via een sprenkelsysteem kan de drone zeer effectief een stuk land van 1 hectare met één tank besproeien.

Nederlanders gebruiken drones in strijd tegen malaria

Resultaten

De resultaten van de pilot worden geanalyseerd en tevens gepubliceerd via diverse kanalen. Door communicatie via zoveel mogelijk mediakanalen hoopt het team deze unieke technologie verder te ontwikkelen met als doel de aanwezigheid van malaria aanzienlijk terug te dringen.

Uitzending

In de uitzending van RTL Summer Night werd aandacht besteed aan het project. Presentator Beau van Erven Dorens ging in gesprek met Bart Knols die vertelde over de dreiging van malaria, het project en de doelstellingen van het onderzoeksteam:

Doe mee!

Via een online crowdfunding-actie hoopt het team van onderzoekers het startkapitaal voor de eerste pilot in te zamelen. Ook jij kunt al vanaf 1 euro een bijdrage leveren aan het project 'Anti Malaria Drones'. Ook voor bedrijven zijn er interessante mogelijkheden om hun bedrijfsnaam te verbinden met dit eervolle project.

Meer informatie: www.antimalariadrones.com

0 Reacties

    Plaats een reactie