Google's zusterbedrijf Project Wing gaat haar nieuwste bezorgdrones uittesten in Googong, Australië. Dit is de tweede keer dat Google uitreikt naar Australië om haar bezorgdrones te testen.

Testen

Gisteren zijn de afgevaardigden van Project Wing gearriveerd in Googong. Aankomende week zullen de eerste testen beginnen in het Fernleigh Par onder leiding van James Ryan Burgess.

Innovatie

"Gezien de grote percelen hier, kunnen we vliegen en afleveren zonder te vliegen over bevolkte gebieden", aldus een medewerker van Google in San Francisco. "We hebben wat vooronderzoek gedaan en we vonden dat de Googonians vrij positief waren voor nieuwe technologie en innovatie. We zijn enthousiast om op een plek te zijn die gastvrij zal zijn voor innovatie en nieuwe manieren om dingen te doen."

Tweede keer

Dit is de tweede keer dat Google uitwijkt naar Australië om haar bezorgdrones te testen. In 2014 voerde Project Wing al haar eerste testen uit in Queensland, Australië.

Drone

In vergelijking met de testen in 2014 heeft de Project Wing drone een verandering ondergaan. Het nieuwe ontwerp is een zogenaamd 'Separate Lift Thrust' (SLT) drone. De drone is uitgerust met maar liefst 12 motoren die ook het gemis van eventuele defecte motoren kunnen opvangen. De drone heeft een draagvermogen van 1.5 kilogram.

0 Reacties

    Plaats een reactie