De Koninklijke Marechaussee heeft zondag op Schiphol een 35-jarige man uit Haarlem gearresteerd omdat hij met een drone rondjes vloog boven de luchthaven, zo meldt De Telegraaf.

Verboden

Het is verboden om met een drone te vliegen op of bij vliegvelden. Afgezien van het feit dat de drone tegen een vliegtuig kan botsen, kan een rondvliegende drone ook zorgen dat een piloot rare manoeuvres moet uithalen met alle nare gevolgen van dien.

Straf

Welke straf de man boven het hoofd hangt, is niet duidelijk. In maart moest een Oekraïner nog een boete betalen omdat hij met zijn drone vloog bij de vertrekhal van Schiphol. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 31 meldingen gedaan van recreatieve drones in de buurt van een luchthaven, waarvan 24 bij Schiphol.

Levensgevaarlijk

Als dronevlieger is het een doodzonde om te vliegen in de buurt van luchthavens en vliegverkeer. Afgelopen week verscheen er een video van een malloot die met zijn DJI Mavic Pro drone opnames had gemaakt op zeer korte afstand van landende vliegtuigen bij luchthaven Sde Dov in Israel.

Regelgeving

Zorg dat je voordat je gaat vliegen met een drone op de hoogte bent van de actuele regelgeving en ook alle geldende No Fly Zones kent.

0 Reacties

    Plaats een reactie