Business Insider heeft een analyse van de groeiende dronemarkt gepubliceerd. De gerenommeerde nieuws-website voorspelt dat de drone industrie de komende jaren flink zal blijven toenemen.

Aantal verkochte drones

Niemand weet natuurlijk hoeveel drones er daadwerkelijk zijn verkocht, maar tech-website Recode stelt dat er in 2016 wereldwijd zo'n 2.2 miljoen drones zijn verkocht dat goed is voor een omzet van $4.5 miljard. De Consumer Technology Association denkt dat dit aantal hoger ligt en dat er in 2016 enkel in de Verenigde Staten al 2.4 miljoen drones aan consumenten zijn verkocht. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met de 1.1 miljoen verkochte drones van het jaar ervoor.

Toekomst

BI Intelligence, het onderzoeksbureau van Business Insider, denkt dat het aantal verkochte drones de komende jaren flink blijft stijgen en schat dat de omzet van verkochte drones in 2021 meer dan $12 miljard zal bedragen.

De groei zal worden veroorzaakt door een toename van de verkoop in 3 hoofdsegmenten van de dronemarkt: consumenten, zakelijk en overheid.

Consumenten

Het bureau denkt dat de omzet op het gebied van consumentendrones in 2021 zo'n $29 miljoen zal bedragen. Tot op heden zorgde het dure prijskaartje ervoor dat drones maar onder een kleine groep enthousiastelingen populair zijn, maar de toename in de competitie tussen het groeinde aantal fabrikanten zorgt ervoor dat drones steeds meer kunnen en de prijs steeds verder zal dalen.

Zakelijk

In 2016 wordt het aantal drones voor zakelijke doeleinden geschat op zo'n 102.600 stuks. In 2021 denkt het bureau dat dit aantal uitgroeit tot zo'n 805.000 drones dat ingezet wordt door bedrijven.

Overheid

De categorie 'overheid' is te verdelen in twee type drones: militair en openbare veiligheid. Het Amerikaanse leger gebruikt drones sinds 2001 en had in 2012 een vloot met meer dan 7.000 drones. De Amerikaanse defensie afdeling had in 2016 een budget van $2.9 miljard en breidde haar vloot verder uit met 50 drones voor gevechts- en surveillance-doeleinden.

Drone Delivery

Ook heeft het onderzoeksbureau Amerikaanse consumenten gevraagd naar hun mening over 'drone delivery'. Zo ziet bijna 60% van de ondervraagden het voordeel in snelheid waarin een bezorging kan plaatsvinden in vergelijking met de huidige bezorgmethoden. Ook is meer dan de helft van de respondenten van mening dat dronebezorging een milieuvriendelijke manier van transport is.

De Amerikaanse consument begint ook de voordelen van dronebezorging met betrekking tot de plaats en het tijdstip van levering in te zien. Ruim 40% denkt dat dronebezorging zal leiden tot een betere controle over waar en wanneer de bezorging zal plaatsvinden.

Met name op het gebied van veiligheid is de Amerikaanse consument nog niet overtuigd. Zo denkt slechts een derde van de ondervraagden dat bezorging met behulp van drones een veilige manier van transport is.

0 Reacties

    Plaats een reactie