Wilhelmsen Ships Service in Noorwegen heeft aangekondigd op grote schaal drones in te zetten voor de bezorging van goederen aan boord van schepen. Door de bezorging uit te voeren met semi-autonome drones wordt er veel tijd en geld bespaard door scheepsagenten.

Drones

Wilhelmsen Ships Service voorspelt een aardverschuiving in de manier waarop scheepsagenten hun klanten meer en snellere service kunnen bieden. Drones kunnen vele taken overnemen en hierbij veel tijd en geld besparen. Zo zijn drones in staat om belangrijke documenten en hulpgoederen te bezorgen, maar kunnen ook tank inspecties uitvoeren of het monitoren van het vracht- en voorraadniveau.

Besparen

Door het gebruik van drones worden de kosten aanzienlijk gereduceerd. Op dit moment worden de schepen door middel van boten voorzien van goederen. Het inzetten van een boot voor de bezorging van goederen kost gemiddeld 1500 dollar per keer. Bij het gebruik van een drone kost een bezorging slechts 150 dollar per keer.

Wilhelmsen Ships Service zet drones in voor bezorging aan boord

Pilot programma

Wilhelmsen Ships Service wil dit jaar een eerste pilot programma opzetten. Het bedrijf heeft nog niet kenbaar gemaakt waar dit zal plaatsvinden, maar verteld wel dat dit in een van de drukste havens ter wereld zal zijn.

Bron: Wilhelmsen

0 Reacties

    Plaats een reactie