TVM Verzekeringen heeft een koerswijziging aangekondigd waarbij zij afscheid nemen van minder winstgevende verzekeringen en in zetten op technologische vernieuwingen in de transport en logistiek. Hierbij maakt het bedrijf zich ook klaar voor speciale drone transport verzekeringen voor wanneer transporten met drones uitgevoerd gaan worden.

Bezorgdrones verzekeren

Arjan Bos, bestuursvoorzitter van TVM Verzekeringen, verklaart dat het bedrijf klaar wil zijn voor het moment dat goederenvervoer door drones wordt overgenomen. Zij willen bezorgdrones verzekeren en daarmee het zakelijk transport portfolio uitbreiden.

Technologische vernieuwing

Naast drones ziet TVM nog meer technologische vernieuwingen op het gebied van zakelijk transport en logistiek. Zo worden er zelfrijdende vrachtauto's ontwikkeld en worden vrachtauto's elektronisch aan elkaar gekoppeld voor truck platooning. Hierbij bepaalt de voorste truck de snelheid en de route en volgen de andere trucks automatisch zonder dat daar de hulp van een chauffeur voor nodig is.

TVM zet in op verzekering goederenvervoer met drones

Drone bezorging

Bedrijven als Amazon en DHL werken al sinds een aantal jaar aan de ontwikkeling van bezorgdrones. Drones moeten pakketten bezorgen op plekken die moeilijk toegankelijk zijn. Ook worden drones ingezet om de snelheid van de bezorging te vergroten. Hierdoor moeten klanten van Amazon hun bestelling al binnen een half uur na een bestelling kunnen ontvangen.

TVM

TVM maakt met de koerswijziging bekend dat het bedrijf stopt met het verzekeren van automotive (leaseparken), volmachtkantoren en particuliere verzekeringen. Het bedrijf richt zich alleen nog op het zakelijk transport en logistiek, zowel op de weg als over water. In de toekomst ook door de lucht.

Bron: Amweb

0 Reacties

    Plaats een reactie