Afgelopen weekend werd het tweede ranking toernooi van het NK Drone Race gevlogen in Vught. De komende maand staan er nog vier wedstrijden gepland waaronder één ranking. Op 2 juli vindt de vierde ranking plaats en kunnen we ons gaan opmaken voor de finale in september.

Tweede ranking

Op 28 mei 2017 werd het tweede ranking toernooi van het NK Drone Race gevlogen bij modelvliegclub The Hawks in Vught. Ruim 20 piloten deden mee aan de wedstrijd die om 11:00uur in de ochtend begon.

Piloten en jury

Er vlogen tijdens de races zes drones tegelijkertijd over het parcours. De piloten kijken live met hun drone mee via een FPV videobril die is aangesloten op een ground station. Achter de piloten zitten de juryleden. Dit zijn ook piloten en zij controleren of er geen poortjes gemist worden tijdens het vliegen over de track.

Tussenstand NK Drone Race 2017

Kwalificatie

Een racedag wordt onderverdeeld in twee delen. Allereerst wordt er gevlogen voor de kwalificatie voor de finale van het NK en het daarbij behorende algemeen klassement. Hierbij moeten de piloten een zo snel mogelijke tijd neerzetten in 5 kwalificatie rondes. De twee snelste tijden tellen mee voor de NK uitslag.

Eliminatie

Na de kwalificatie start de eliminatieronde. Hier vliegen de 16 snelste piloten van de dag voor de prijzen van het dagtoernooi. In de eliminatieronde vliegen er steeds 4 drones tegelijk waarbij de twee drones die het eerst de finish passeren door gaan naar de volgende ronde. Op het ranking toernooi in Vught wist Andrzej Krasny (SirCrashaLot) de eerste prijs te pakken, gevolgd door Wim Reinders (ControllFPV) en Pim Bijl (FPP).

Tussenstand NK Drone Race 2017

Snelste tijden

De snelste tijden voor de kwalificatie voor het NK Drone Race werden gevlogen Vince Irie (Jedeye_Fpv), Andrzej Krasny (SirCrashaLot) en Bram Otten (Mr. Bones). Zij staan met hun snelle tijden nu ook in de top 4 van het algemeen klassement.

Oefenwedstrijd in Reuver

Op zondag 4 juni 2017 wordt er weer een oefenwedstrijd georganiseerd waarbij de racers alvast kunnen oefenen op het parcours van het derde ranking toernooi. De race wordt georganiseerd bij Modelvliegclub De Stootkop in Reuver. Op 11 juni 2017 wordt het derde ranking toernooi gevlogen bij The Red Baron modelvliegclub in Wilbertoord.

Tussenstand NK Drone Race 2017

Uitslag Ranking 2

Tussenstand NK Drone Race 2017

Tussenstand NK Drone Race 2017

Tussenstand NK Drone Race 2017

1 Reacties

  1. SirCrashaLot

    Awesome event. We got a chance to capture some HD footage: https://www.youtube.com/watch?v=3Udd9jliYUQ

Plaats een reactie