Wetenschappers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben autonome drones ontwikkelt die zowel vliegen als rijden. De drones zijn namelijk voorzien van twee kleine wielen die met een motor worden aangedreven. Hierdoor kunnen de drones een grotere afstand afleggen.

Rijden en vliegen

Een groot probleem voor de drone industrie is nog altijd de accuduur en daarmee het actieradius van drones. Wetenschappers van de technische universiteit MIT hebben een drone ontwikkelt dat dit probleem tegen moet gaan. Door de drones zowel te laten rijden als vliegen wordt de energie efficiënter benut en wordt de afstand dat het voertuig kan afleggen vergroot.

Mini stad

Om de drones met wielen te testen hebben de wetenschappers een miniatuurstad ontwikkeld. Hierop staan enkele huizen, weten, speciale landingszones en no-fly zones. In de test rijden en vliegen 8 verschillende autonome drones tegelijk door de stad. Ieder legt zijn eigen route af. De drones rijden zoveel mogelijk over de weg en vliegen zodra zij een oversteek moeten maken over bijvoorbeeld een park of water. De wetenschappers geven aan dat het systeem al in staat is om 80 drones tegelijk aan te sturen.

MIT ontwikkelt autonome drones die ook rijden

Vliegende auto

Door het onderzoek wordt ook aangetoond dat de ontwikkeling van vliegende auto's ook anders benaderd kunnen worden. In plaats van het bevestigen van vleugels aan auto's kunnen ook bestaande drones uitgerust worden met rijvaardigheden.

0 Reacties

    Plaats een reactie