Studenten van de TU Eindhoven hebben donderdag in het Maxima Medisch Centrum een door henzelf ontwikkelde drone gepresenteerd die het ziekenhuis moet gaan helpen met het afleveren van medicijnen en het vervoeren van bloedmonsters, zo meldt De Telegraaf.

BlueJay

Het gaat om de BlueJay, een zogenoemde 'domestic drone' die op eigen kracht door het ziekenhuis vliegt en opdrachten kan uitvoeren.

Eindhovense drone brengt medicijnen rond in ziekenhuis

Veilig

De BlueJay is in principe niet gevaarlijk bij indoor gebruik: de propellers zijn afgeschermd met behulp van propellerbeschermers en het apparaat ontwijkt obstakels, zoals patiënten in de gang.

Positie

De drone bepaalt zijn positie door in de hoeken van de ruimte sensoren te hangen. Ook kan de drone wel tegen een stootje. Mocht iemand er per ongeluk tegenaan lopen, dan herstelt het apparaat zich automatisch.

Boter-kaas-en-eieren

Om te laten zien hoe flexibel de BlueJay is, zetten de studenten de drone in voor een spelletje boter-kaas-en-eieren met kinderen. De drone pakt daarbij de houten speelstukken uit je hand en plaatst ze op het bord. Het apparaat kan verder nog voor tal van andere zaken worden ingezet, bijvoorbeeld voor het hoger en lager zetten van de verwarming.

Bier serveren

Het team demonstreerde vorig jaar haar BlueJay drone in het pop-up cafe tijdens het 60-jarige bestaan van de Technische Universiteit in Eindhoven waar de drone biertjes serveerde aan de aanwezige gasten.

0 Reacties

    Plaats een reactie