De gemeente Noordoostpolder in de provincie Flevoland houdt een drone fotowedstrijd en daarvoor werden dronepiloten uitgenodigd om luchtfoto's van een bijzonder tulpenveld te maken. Dit jaar is het jaar van de Mondriaan en daarom werd er een speciaal tulpenveld gemaakt op basis van het werk van de kunstenaar.

Piet Mondriaan

Dronefotografen kwamen massaal naar een tulpenveld in de gemeente Noordoostpolder om met hun drones foto's te maken. Daar ligt namelijk een tulpenveld dat doet denken aan een schilderij van schilder Piet Mondriaan.

Tulpenveld

Omdat dit jaar in het teken staat van Mondriaan tijdens het Tulpenfestival in Noordoostpolder werd een tulpenveld omgetoverd tot een heus schilderij. Dit is echter vanuit de grond niet goed te zien en daarom werd er een fotowedstrijd georganiseerd voor dronepiloten. Het tulpenveld is voorzien van rode, witte, gele en paarse tulpen. Hierbij is de kleur blauw vervangen door paars aangezien er geen blauwe tulpen bestaan. De zwarte strepen zijn gemaakt door braakliggende stroken. Het tulpenveld is totaal 6.000 vierkante meter groot en telt 350.000 tulpenTientallen drones de lucht in bij Mondriaan tulpenveld Noordoostpolder

Drones

Dronepiloten uit heel Nederland kwamen op woensdag 3 mei naar het tulpenveld in het dorp Creil in de Noordoostpolder om mee te doen aan de fotowedstrijd. Daarbij wordt de mooiste dronefoto beloond met een waardebon van 75 euro. Er werd onder meer met een DJI Inspire 1, DJI Phantom 3 Standard en een DJI Phantom 4 Pro+ gevlogen.


0 Reacties

    Plaats een reactie