Een Chinese student werd voor vijf dagen vastgehouden op het politiebureau omdat hij met zijn drone had gevlogen. Uiteindelijk werd hij vrij gelaten doordat er te weinig feiten voor een misdrijf waren.

Aangehouden

Een tweedejaars student van de Southwest Jiatong Universiteit werd op 21 april door de politie opgepakt nadat hij met zijn drone vloog op de school campus. De politie beschuldigde de student ervan dat hij met zijn drone gevaar vormde voor de civiele vliegtuigen. Eenmaal op het bureau werd de student opgesloten tot nader onderzoek en kreeg hij een negatieve notitie op zijn strafblad.

Student vijf dagen vast na dronevlucht-schoolcampus

Flight logs

Na het bestuderen van de flight-logs van de drone bleek dat de student niet hoger dan 27 meter had gevlogen. Dit is zelfs niet hoger dan de meeste gebouwen op de campus. Daarnaast ligt de school campus op een afstand van 27 kilometer tot het vliegveld wat meer dan genoeg afstand is om veilig met een drone te vliegen. De schoolcampus ligt zelfs ver buiten de no fly zone om het vliegveld.

Student vijf dagen vast na dronevlucht-schoolcampus

Gevolgen

De student werd uiteindelijk vrij gelaten omdat er te weinig feiten waren voor een misdrijf. Toch lijkt het erop dat de aanhouding een de negatieve notitie op zijn strafblad verregaande gevolgen heeft van de jonge luchtfotograaf.

0 Reacties

    Plaats een reactie