MBO studenten van het ROC van Amsterdam kunnen zich binnenkort specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Daarbij biedt het ROC van Amsterdam als eerste MBO-instelling een generieke opleiding rondom drones aan.

Studie drone-technologie

Drones worden alsmaar populairder en zijn inmiddels niet meer weg te denken. Om mee te gaan in de technologische trends heeft het ROC van Amsterdam besloten om een speciale studie aan te bieden in drone-technologie.

Keuzedelen

Sinds dit schooljaar zijn keuzedelen onderdelen geworden van het MBO-onderwijs. Studenten volgen een opleiding die zij aanvullen met keuzedelen waarmee zij zich verder specialiseren in hun beroep. De drone-module is een extra toevoeging aan de luchtvaartopleiding van het MBO College Airport.

ROC van Amsterdam start studie drone-technologie

Onderwijs

Tijdens de lessen leren de studenten onder andere de luchtvaartwetgeving en meteorologie. Daarnaast leren ze programma's te schrijven om drones zelfstandig te laten vliegen. Ook het samenstellen, ontwerpen en bouwen komt aan bod tijdens de drone lessen. De studie besteedt aandacht aan scenario's rondom verschillende toepassingen van drones waaronder security & handhaving, inspectie en logistieke toepassingen.

Drone Center Valkenburg

Het ROC van Amsterdam werkt samen met Drone Center Valkenburg waar veel ruimte is om met drones te vliegen. In deze 2.500 grote hangard op voormalig vliegveld Valkenburg kunnen drones uitvoerig getest worden binnen de regels die gelden voor het vliegen met drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie