UPDATE (12 mei 2017):Wedstrijd 13 mei 2017 afgelast i.v.m. slechte weersverwachting

Op zaterdag 13 mei 2017 wordt de tweede ranking van het NK Drone Race gevlogen bij Modelvliegsport Oosterhout (MVSO). Op dit prachtige terrein vliegen de racing drones hun weg richting de finale. Naast het drone racen organiseert MVSO ook DroneGames waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

NK Drone Race Ranking 2

Aanvankelijk zou de tweede ranking plaats vinden bij de Leidsche Luchtvaart Club op vliegveld Valkenburg, maar omdat de eigenaar van het terrein werkzaamheden gaat uitvoeren bij het vliegveld, kon deze niet door gaan. Gelukkig kon het NK Drone Race snel terecht bij MVSO. Na het regelen van de juiste vergunningen had de organisatie al snel groen licht.

Frans Molier

Frans Molier, voorzitter van MVSO, is blij met de komst van het Nederlandse Kampioenschap en is vereerd dat er ook twee wedstrijden in Oosterhout worden gevlogen. Wij spraken met Frans, in de aanloop naar de tweede ranking van het NK Drone Race, over MVSO, drones en natuurlijk drone racing.

MVSO

Wat is MVSO Oosterhout?

MVSO betekent ModelVliegSport Oosterhout, opgericht in 2015 door 3 enthousiaste grondpiloten die meerdere disciplines van de modelvliegsport beheersen en beoefenen. Onze voorkeur gaat uit naar een goed georganiseerde vereniging waar harmonietijd en gezelligheid bovenaan staan. Wij zorgen er voor dat alle disciplines op onze vereniging plaatsvinden onder goede en veilige omstandigheden. Goede ondersteuning voor nieuwkomers op basis van de richtlijnen voorgeschreven door de KNVvL en gevorderde helpen we waar mogelijk nog beter te worden. Ondertussen passeren we de 30 leden grens, waar we best trots op zijn.In gesprek met Frans Molier in aanloop naar NK Drone Race ranking 2

Vlieg je zelf ook?

Ik vlieg al de nodige jaren, begonnen met een coaxiaal helikoptertje, daarna een depron vliegtuigje zeg maar gerust een hele boel depron vliegtuigjes. Toen heb ik de stap gemaakt om mij aan te sluiten bij een vereniging om het vliegen beter te leren. Hierna groeide de hangaar snel uit want er ging een wereld voor mij open. Een jaar of 8 geleden kwamen de drones in het vizier en ja dat wilde ik ook natuurlijk. Ondertussen staat de teller in de hangaar op 23 modellen variërend van vliegtuigen, helicopters tot drones. Het grootste vliegtuig is 3.30mtr breed en de kleinste drone is 3.5cm. Variatie genoeg dus.

Wat vind jij van drone racen?

Drone racen is een mooie gedisciplineerde snelle sport. Zolang men het veilig doet op een goed georganiseerde locatie heb ik er absoluut geen problemen mee, sterker nog ik motiveer het om veilig op afgesloten terreinen te beoefenen. Natuurlijk vliegen er ook een paar binnen het leden bestand van MVSO.In gesprek met Frans Molier in aanloop naar NK Drone Race ranking 2

Drones

Hoe zie jij de rol van drones in de samenleving over 5 tot 10 jaar?

Dit is een hele lastige vraag. Drones worden steeds beter, kunnen assisteren bij het redden van mensenlevens, het opsporen van brandhaarden en vermissingen, maar ook aanvallen uitvoeren. Zelfs in de hobby worden ze steeds geavanceerder, met een 4k camera foto’s maken en gelijk meekijken is tegenwoordig heel normaal. Maar gezien de regelgeving erg instabiel is op het moment verwacht ik dat er een tijd gaat komen dat het verboden wordt. Onlangs heb ik wel nog een zeer interessant gesprek gevoerd met een drone ontwikkelaar, deze vertelde mij dat hij een drone heeft ontwikkeld die volledig autonoom 24 uur kan vliegen. Het klinkt onrealistisch maar het is echt waar, vandaar dus dat ik het een hele lastige vraag vind.

Hoe zie jij het FPV racen in de toekomst?

Precies het zelfde als de Formule 1, op daarvoor ingerichte locaties, volgens normen en met waarden.

NK Drone Race

Wanneer vindt het NK Drone Race plaats bij MVSO Oosterhout?

Op 30 april hebben we een oefenwedstrijd georganiseerd bij MVSO. Aankomend weekend 13 mei 2017 staat de tweede ranking gepland. We starten af om 10:00 uur en het duurt ongeveer tot 16:30 uur. Daarna zal er een prijsuitreiking volgen.

Is er aankomend weekend nog meer te doen naast droneracen bij MVSO Oosterhout?

Jazeker! Naast het NK Drone Race zullen wij ook Drone Games organiseren. Bij het DroneWerpen zijn leuke prijzen te winnen.

Mag iedereen komen kijken?

Iedereen is van harte welkom. Wij willen je graag kennis laten maken met drones, uitleggen wat je er zoal mee kan doen en wat absoluut niet de bedoeling is om met je drone te doen. Natuurlijk is het voor de drone racers ook heel leuk om aangemoedigd te worden, want hoe meer we aanmoedigingen hoe harder ze vliegen.In gesprek met Frans Molier in aanloop naar NK Drone Race ranking 2

0 Reacties

    Plaats een reactie