Op zondag zijn door de politie in Schijndel twee drones in beslag genomen. De drones hinderden meerdere malen een landende helikopter bij het landen.

Helikoptervlucht

In Schijndel, Noord-Brabant, vloog afgelopen weekend een helikopter van supermarktketen Plus. De helikopter vloog voor een promotie-actie buurtbewoners tegen betaling over hun eigen dorp. Een vlucht duurde gemiddeld 6 minuten waarna de helikopter landde op de landingsplaats aan de Boxtelseweg.Drones in beslag genomen na hinderen helikopter Schijndel

Drones

Tijdens de landing werd de helikopter gehinderd door twee drones. Hierdoor ontstond volgens de piloot van de helikopter een gevaarlijke situatie. Na de eerste melding van hinderende drones waarscuhwde wijkagent Ger Roumen de dronepiloten.

In beslag genomen

Toen ruim een uur later opnieuw meldingen van drones binnen kwamen kon de politie niet anders dan in actie komen. De drones werden opgespoord en in beslag genomen. Het is niet bekend welke maatregelen er verder worden getroffen tegen de dronepiloten.

2 Reacties

  1. Kees

    Ik weet niet het fijne van dit verhaal. Maar het lijkt er weer op dat de drone piloten als boeman worden aangemerkt. Als we de rollen nu eens omdraaien. Wat moet die helikopter daar? In Nederland is het aantal no-flyzones en het belachelijke formaat van deze zones al een ernstige issue. Het luchtruim is van iedereen! Als deze helikopters ook nog een gezellig ergens anders gaan vliegen buiten hun aangewezen laagvlieg zones veroorzaken zij overlast voor de drone vliegers. Het word tijd dat dit soort meldingen niet eenzijdig gedaan worden waarbij drone vliegers altijd de probleem veroorzakers zouden zijn. (overigens vind ik het erg storend dat een website als drones.nl deze toon aanhoud ipv zijn lezer in bescherming te nemen, en dus de mainstream sensatie media na praat!) Ik vind wel dat als je als drone piloot een helikopter ziet vliegen je acuut hoort te landen en niet voor gevaarlijke situaties mag zorgen! Gezond verstand! De aanwezigheid van de heli is storend maar dien je op een andere manier te adresseren!

  2. Saskia

    Dit soort egoïstische opmerkingen van Kees, zijn precies de reden waarom dronevliegen in een kwaad daglicht komt te staan.

Plaats een reactie