De Chinese webshop JD.com heeft aangekondigd drones te ontwikkelen die in staat zijn om goederen met een gewicht van duizend kilo of meer af te leveren over lange afstanden. Daarnaast worden de drones ook gebruikt om boerderijproducten van afgelegen gebieden mee te nemen naar de steden.

Duizend kilo

De grootste webwinkel van China heeft aangekondigd drones te ontwikkelen die goederen met een gewicht van duizend kilo of meer kunnen bezorgen. De drones worden getest in de noordelijke provincie van China, Shaanxi.

Terugweg

Wat opmerkelijk is van de plannen van JD.com is dat de drones ook op de terugweg functioneel worden ingezet. De drones nemen dan namelijk boerderijproducten mee naar de stedelijke gebieden.

Netwerk

Het netwerk waaraan de Chinese webshop werkt heeft een actieradius van ruim 300 kilometer en bestaat uit honderden routes en landingsplaatsen. JD.com werkt hiervoor samen met de provincie en zorgt mede voor de stimulatie van ontwikkeling in dit gebied. Er ontstaat meer high-tech werkgelegenheid dankzij de komst van het bezorgnetwerk.

Chinese webwinkel ontwikkelt drones voor levering goederen van een ton

JD.com

JD.com begon in 2016 al met bezorging via drones over twintig vaste routes. In 2017 wordt dit uitgebreid naar honderd routes over het hele land. De vloot bestaat uit dertig drones die van distributiecentrum naar een landingsplatform vliegen. Eenmaal op het landingsplatform wordt het pakket door een medewerker opgehaald en op de juiste bestemming bezorgd.

0 Reacties

    Plaats een reactie