Dit jaar wordt voor de eerste keer het officiële NK Drone Race gehouden op vliegverenigingen door heel Nederland. Tientallen dronepiloten nemen het tegen elkaar op in een competitie die bestaat uit vier ranking toernooien en een finale weekend. Ook worden er zeven oefenwedstrijden georganiseerd gedurende het jaar. Kortom een hoop spektakel voor droneracers en voor ons tijd om eens in gesprek te gaan met de organisatie van het NK Drone Race.

Wie zijn de organisatoren van het NK Drone Race

De organisatie van het NK ligt in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers van Modelvliegclub Delta Zeeland. Hier is het allemaal begonnen, het samen organiseren van outdoor FPV wedstrijden waarbij het voor een ieder mogelijk is om deel te nemen. Er is veel contact geweest met diverse partijen welke al veel ervaring hadden in het organiseren van grotere wedstrijden. Ook is er gekeken naar de juiste technische materialen om ervoor te zorgen dat de wedstrijd vlekkeloos verloopt en de deelnemers optimaal kunnen genieten van de race!

In gesprek met de organisatie van het NK Drone Race

Wat is de rol van de KNVvL tijdens het NK Drone Race?

De KNVvL heeft eerder al het FPV vliegen opgenomen binnen hun afdeling modelvliegsport en was dus zeer geïnteresseerd om een NK te organiseren. Het team van Modelvliegclub Delta Zeeland heeft een uitgewerkt plan aan de KNVvL gepresenteerd en men was direct erg enthousiast. De KNVvL heeft als eigenaar van het Nederlandse Kampioenschap een belangrijke rol gehad om ervoor te zorgen dat er vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een ontheffing kwam om het NK mogelijk te maken. Daarnaast wordt er hard gewerkt om ook een officieel WK te kunnen organiseren in Nederland. In september zal er dan ook een World Cup wedstrijd worden gehouden in Hilversum.

Waarin onderscheidt het NK Drone Race van andere dronerace evenementen?

Het NK Drone Race is een volledige buitenactiviteit. Dat wil zeggen dat alle wedstrijden worden gehouden op modelvliegvelden in Nederland en kennen dus een groot opgezet parcours. Daarnaast is het zo dat we vanuit de pilotengroep hebben gehoord dat zij het geweldig vinden om buiten te racen! Daar zit ook een nadeel aan, alle wedstrijden zijn weersgevoelig, het kan dus ook gebeuren dat er een wedstrijd verzet moet worden als de weergoden niet gunstig gestemd zijn.

In gesprek met de organisatie van het NK Drone Race

Hoe kunnen mensen deelnemen aan het NK Drone Race?

Deelnemen aan het NK kan nog steeds, kijk hiervoor op de website van het NK Drone Race of kom mee vliegen tijdens een oefenwedstrijd. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat je gebruikt maakt van de verplichte ImmersionRC Tramp transmitter.

Moeten deelnemers aanwezig zijn op alle edities van het NK Drone Race?

Het is niet verplicht om op alle rankings aanwezig te zijn, maar voor een goede score in het klassement is het wel raadzaam om zeker 3 van de 4 rankings te bezoeken. Alle rankings kennen weer een geheel eigen track, er is dus altijd weer een nieuwe uitdaging en wellicht is dit jouw favoriete track en vlieg je hier de snelste tijd!

Hoe is de eerste trainingsdag in Zeeland verlopen?

De eerste trainingsdag op 26 maart in Zeeland was een spannend moment voor de organisatie. We hebben niet de tijd gehad om alles uitvoerig te testen en op storingen te controleren. Maar onze inspanningen werden beloond! We hadden een dag met prima weer en een ruim deelnemersveld en ook de techniek werkte mee. De piloten is gevraagd om een evaluatie formulier in te vullen en ons zo hun verbeterpunten te geven en hun cijfer. Na het bekijken van alle formulieren kijken we terug op een zeer geslaagde dag welke van de deelnemers een dikke 8 kreeg!

In gesprek met de organisatie van het NK Drone Race

Wat kunnen we aanstaande zondag in Someren verwachten?

Aanstaande zondag in Someren zal er weer een oefenwedstrijd gehouden worden. Wederom kunnen we weer genieten van een prachtige zonnige dag en een geweldige track. Deze kun je alvast bekijken op onze Facebook pagina. Vele piloten zijn weer aanwezig en wil jij ook mee vliegen? Dat kan! Stuur hiervoor een e-mail naar nkdronerace@gmail.com en je bent van harte welkom. Zorg wel dat je op tijd bent, we starten om 10:00 uur.

NK Drone Race - Oefenwedstrijd #2

Datum: zondag 9 april 2017
Locatie: Modelvliegclub De Valken
Adres: Smulderslaan
Plaats: Someren
Meer info:www.nkdronerace.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie