Facebook werkt aan een nieuw soort drone dat internet moet aanbieden bij noodsituaties. De drone is verbonden met de grond via een glasvezelkabel en kan 24uur achter elkaar in de lucht blijven.

Communicatie

Als gevolg van grote rampen ligt vaak het mobiele netwerk volledig plat. Hierdoor kunnen hulpdiensten minder snel tot mensen in nood raken en dit heeft grote gevolgen. Facebook werkt daarom al een lange tijd aan een oplossing om rampgebieden van internet te voorzien.

Nieuwe drone

Tijdens Facebook's jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie F8 presenteerde het bedrijf een nieuwe internetdrone die met een glasvezelkabel verbonden is aan de grond. Vanuit de lucht verspreid de drone internet naar de grond zodat iedereen kan blijven communiceren. De drone is in staat om 24uur achter elkaar te blijven vliegen.

Aquila-internetdrone

Facebook werkt ook al een aantal jaar aan de Aquila-internetdrones. Deze grote drone met een spanwijdte van 34 meter werd vorig jaar voor het eerst getest. Deze test liep echter niet goed af toen de drone door de harde wind crashte. Omdat Facebook nog een aantal jaar nodig heeft voor de ontwikkeling van de Aquila-internetdrone en omdat het nog even kan duren voordat de toezichthouders toestemming geven voor het gebruik van de drone, is er nu een nieuwe oplossing bedacht die op korte termijn al ingezet kan worden.

Internet

Naast de ontwikkeling van de drone werkt Facebook ook aan oplossingen om het internet zo snel mogelijk van de drone tot de mensen te krijgen. Technieken hiervoor worden momenteel in de Verenigde Staten getest.

Foto: Jeroen Kraan

0 Reacties

    Plaats een reactie