Vanaf begin volgend jaar vliegen er mogelijk drones over de campus van National University of Singapore (NUS). De drones werken volledig autonoom en maken gebruik van speciale parcel stations.

Infrastructuur voor drones

In Singapore wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale infrastructuur voor drones die pakketten bezorgen. Het project Skyways is een initiatief van de Civil Aviation Authority van Singapore en Airbus Helikopters. Twee jaar geleden bereikte de twee een overeenkomst om samen een veilig en economisch verantwoorde infrastructuur te ontwerpen voor onbemande luchtvaartuigen die kleine pakketten bezorgen.

Stedelijk gebied

De drones moeten uiteindelijk ingezet kunnen worden in stedelijk gebied. De NUS campus wordt dan ook gezien als de ideale testomgeving voor bezorgdrones. De onbemande luchtvaartuigen kunnen hier kleine pakketten leveren aan studenten en de verschillende faciliteiten op de campus.

Parcel Locker

Sinds afgelopen dinsdag is het Skyways project weer een klein stukje dichter bij realisatie toen er een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten met Singapore Post (SingPost). SingPost wordt de logistieke partner en levert hun expertise in software systemen die bezorgnetwerken onderhouden. Ook wordt er gebruik gemaakt van de Parcel Locker technologie van SingPost. Drones kunnen pakketten bezorgen in deze speciale lockers waarna de klanten hun pakketten hier kunnen afhalen.

Autonoom

Het drone systeem moet volledig autonoom kunnen opereren. Daarbij wordt het proces van het laden en lossen van drones volledig geautomatiseerd en vliegen de drones autonoom tussen verschillende bezorgstations. Het opladen van de drones gebeurt ook volledig geautomatiseerd.

Testen

Momenteel worden er twee drones getest in Frankrijk en een derde drone in Singapore. De drones hebben 8 armen en motoren en zijn in staat om pakketten tussen de 2 en 4 kilogram aan de onderkant te dragen.

Regelgeving

Om het project af te ronden en de techniek zijn gang te laten gaan is er wel een verandering in regelgeving nodig. De drones zullen namelijk buiten het gezichtsveld van een operator vliegen en dit is volgens de regels in Singapore niet toegestaan.

Bron: Businesstimes

0 Reacties

    Plaats een reactie